Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expositie Dante leeft in Rietveldpaviljoen

7 t/m 24 oktober 2021 | Rietveldpaviljoen | Amersfoort
Dante Alighieri (1265 - 1321) was een dichter. Met zijn werk laat hij zien dat je met een creatieve houding boven je eigen ellende kunt uitstijgen. In zijn belangrijkste werk, La Divina Commedia, maakt hij een reis door het Inferno, Purgatorio en Paradiso. Hij schreef het in ballingschap. In de afgelopen zevenhonderd jaar heeft dit werk vele lezers geraakt. De expositie ‘Dante leeft!’ laat zien hoe La Divina Commedia ook nu nog kunstenaars, schrijvers en filmmakers inspireert. Kunnen wij onze eigen Dante zijn?

We leven in een chaotische tijd met onderlinge strijd, epidemieën en veel vluchtelingen. Dante leefde ruim zevenhonderd jaar geleden ook in zo’n chaotische tijd. Zijn woonplaats Florence werd continu bedreigd door aanvallen van buiten, maar vooral door interne spanningen en bloedige conflicten. In de omgeving heerste malaria en regelmatig brak de pest uit. Op 37-jarige leeftijd werd Dante verbannen uit zijn geliefde stad. De rest van zijn leven zwierf hij als banneling rond. Op zijn laatste omzwerving kreeg hij malaria en stierf. Hij was 56 jaar oud.

Exposerende kunstenaars op expositie
De verkoopexpositie ‘Dante leeft!’ is een samenwerking tussen de vereniging Dante Alighieri Amersfoort en 033fotostad. Tijdens deze expositie in het Rietveldpaviljoen is er werk te zien van fotografen Arij van der Stelt, Dracorubio, Marc Rietdijk, Nico Brons en Petra Katanic; schilderijen van Wietse Kuis; en beeldhouwkunst van Nikolaas van Os en Emile van der Kruk.


Aanvangstijden

7 t/m 24 oktober 2021: 12:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

3,50.
 

Bezoekersinformatie

Rietveldpaviljoen
Zonnehof
3818 HD Amersfoort (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Expositie Peer van Eeden en Huub Holt...
    t/m 20 april
  • In Touch
    t/m 19 mei
  • Schilderijen - M Kraus en objecten - ...
    vanaf 22 april
  • Night and Day
    t/m 26 mei
Zet alvast in je agenda