Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Fabrique des Lumières

Agenda |
Fabrique des Lumières in Amsterdam, Noord-Holland bewaar
In Zuiveringshal West op het Westergasterrein in Amsterdam bevindt zich het digitaal kunstcentrum: Fabrique des Lumières. Het permanente kunstcentrum in Amsterdam is een initiatief van het Franse bedrijf Culturespaces dat bekend is van de oprichting van Atelier des Lumières in Parijs.

In Fabrique des Lumières zijn immersieve exposities te zien zijn van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Met behulp van geavanceerde technologie worden de kunstwerken door lichtprojecties en begeleidende muziek tot leven gebracht.

De exposities van Fabrique des Lumières - die voor alle generaties toegankelijk zijn - zijn zo vormgegeven dat zij de architectuur van de Zuiveringshal West, met zijn zeventien meter hoge muren en 3.800 m2, helemaal tot zijn recht laten komen. Fabrique des Lumières maakt gebruik van geavanceerde, unieke technologie om immersieve exposities te presenteren die worden gewijd aan verschillende hoofdpersonen uit de kunstgeschiedenis. Sinds de opening in Parijs in 2018 heeft Atelier des Lumières meer dan drie miljoen bezoekers getrokken voor gedigitaliseerde kunstwerken van onder anderen Vincent van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt en Salvador Dalí.

Fabrique des Lumières heeft, naast de grote hal met de exposities, een studio waar het werk van hedendaagse kunstenaars getoond wordt.Bezoekersinformatie

Fabrique des Lumières
Pazzanistraat 37
1014 DB  Amsterdam
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Meer uittips voor:binnentienersvolwassenen
 

Beoordelingen van Fabrique des Lumières

0 reviews | Voeg een review toe

Ook interessant

 • Flower Art Museum
  Dit museum staat geheel in het teken van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen en planten. .. »
 • Beeldentuin Keigaaf
  De mooiste kunst voor binnen en buiten, van diverse kunstenaars. .. »
 • Nationaal Holocaustmuseum
  Verdiep je in de verhalen achter de Holocaust in het Nationaal Holocaustmuseum. .. »
 • Archeologiemuseum Huis van Hilde
  Museum met archeologische vondsten uit Noord-Holland. .. »
Uitgelicht