Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Museum Memorial 40-45 Kapelle

Museum Memorial 40-45 Kapelle in Kapelle, Zeeland bewaar
Memorial 40-45 Kapelle:
een plaats van herinnering

Een vaak vergeten maar belangrijk hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog is dat in de meidagen van 1940 en de oorlogsjaren daarna duizenden Franse militairen op Nederlandse bodem hebben gevochten. Velen sneuvelden in en rond Kapelle, maar ook op andere plekken in Zeeland en andere delen van het land. Op het Frans Militair Ereveld, op wandelafstand van het museum Memorial 40-45 Kapelle, liggen er 229 van hen begraven. Het is het enige Franse Ereveld van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en daarmee een bijzondere plek. Op het monument staan de namen van de ruim 600 gesneuvelde militairen vermeld.

Aan de hand van de collectie in Museum Memorial 40-45 Kapelle vertellen we de indrukwekkende en vaak persoonlijke verhalen van de Franse soldaten in Nederland, de verhalen van de mensen uit het dorp Kapelle die hen hebben gekend en de opmerkelijke geschiedenis van het Franse Ereveld.

Museum Memorial 40-45 Kapelle is niet alleen een museum. Het organiseert bijvoorbeeld elk jaar in mei in samenwerking met de evenementenweek Toujours Kapelle, waarin alle activiteiten in het teken staan van de rol van de Franse strijdkrachten in Nederland in de Tweede Wereldoorlog en van de relatie met het hedendaagse Frankrijk. Verder geeft het museum ruime aandacht aan educatie en kunnen het hele jaar door schoolklassen op bezoek naar het museum komen.


Openingstijden

Het museum is van april t/m oktober op zaterdag van 10.00u tot 17.00u open. Daarnaast kunt u het op andere dagen en buiten deze periode bezoeken op afspraak.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Museum Memorial 40-45 Kapelle
Goessestraatweg 6
4421 PJ  Kapelle
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Museum Memorial 40-45 Kapelle

0 reviews | Voeg een review toe

Ook interessant

  • Watersnoodmuseum
    In dit museum krijg je een beeld van wat er gebeurd is op 1 februari 1953, de Watersnoodramp. .. »
  • Zeeuws Museum
    Eigentijdse presentaties van het Zeeuws erfgoed. Het museum bevindt zich in de middeleeuwse abdij .. »
  • Museum Veere - De Schotse Huizen
    Museum over de tijd van de Schotse wolhandel op Veere. .. »
  • Stadhuismuseum Zierikzee
    Historisch museum .. »
Uitgelicht