Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Nationaal Holocaustmuseum

Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam, Noord-Holland bewaar
In het nieuwe Nationaal Holocaustmuseum staat de Jodenvervolging in Nederland centraal. Verdiep je in de persoonlijke verhalen achter de Holocaust. Je vindt er een indrukwekkende verzameling van 200 persoonlijke objecten, geschonken door particulieren uit heel Nederland. Deze objecten vertellen het verhaal van mensen die de gruwelen van de Holocaust hebben doorstaan.

Het museum biedt verschillende educatieve routes die je door de geschiedenis leiden. Van de Hollandsche Schouwburg, waar persoonlijke verhalen en herdenkingsplaatsen te vinden zijn, tot educatieve programma's gericht op schoolgroepen. Speciale aandacht wordt besteed aan de presentatie van objecten, zoals de knopen van Selma Wijnberg, die de laatste aanraking van menselijkheid vertegenwoordigen te midden van de gruwel van Sobibor.

Een uniek aspect van dit museum is de benadering van de presentatie van gruwelijke gebeurtenissen. In plaats van donkere, grimmige decors, worden expliciete beelden met zorg en respect getoond. Het doel is om de menselijkheid van de slachtoffers te benadrukken en jou als bezoeker uit te nodigen om na te denken over de menselijke capaciteit voor zowel goed als kwaad.

Het Nationaal Holocaustmuseum biedt een ontroerende en indrukwekkende ervaring die jou als bezoeker uitnodigt om na te denken, vragen te stellen en te herdenken. Het is een plek van herinnering, reflectie en hoop voor een betere toekomst.


Openingstijden

Vanaf 11 maart 2024: (bijna) elke dag open 10.00 - 17.00 uur

Het museum is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Nationaal Holocaustmuseum
Plantage Middenlaan 27
Amsterdam
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Nationaal Holocaustmuseum

0 reviews | Voeg een review toe
Uitgelicht