Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum in Soest, Utrecht
De geschiedenis wordt hier indrukwekkend weergegeven, ook zijn er aparte tentoonstellingen. In de zomer zijn er ook veel buiten activiteiten, voor iedereen jong en oud. Binnen kunnen de kinderen ook ..
Wieten, 2022
15 reviews | Lees verder
 vindt dit leuk
(40 stemmen)
90%
Stem nu ook
In Soesterberg bevindt zich het Nationaal Militair Museum, waarin het Legermuseum en het Militaire Luchtvaartmuseum samen zijn gegaan.

In het Nationaal Militair Museum, gelegen op de voormalige vliegbasis Soesterberg, staat het belang van de landmacht en luchtmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst, centraal.

Er zijn zes themadelen waar aan de hand van persoonlijke verhalen van bijzondere mensen, interactieve activiteiten en actuele exposities die je bijblijven, het belang van de krijgsmacht wordt belicht.

Bewonder ook de imposante collectiestukken, zoals helikopters, vliegtuigen, tanks en pantservoertuigen in het indrukwekkende Arsenaal.

Openingstijden

In de schoolvakanties ook op maandag geopend.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Nationaal Militair Museum
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX  Soest
Telefoon: 085 003 6000
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Nationaal Militair Museum

15 reviews | Voeg een review toe
Nationaal Militair Museum scoort een 9 uit 10 op basis van 40 stemmen en 15 reviews.
2"Personeel..."
Angela uit Bilthoven | 29 april 2023
Wat een nare binnenkomst! Waarschijnlijk een oud militair/vrijwilliger die ons aansprak. Maar de manier waarop, deden mij nekharen overeind springen, en dat is een understatement....

Zoals altijd had ik een rugzakje mee, 2 kids, dus altijd iets bij me voor hen. Nog vóór de kassa werd ik super onvriendelijk aangesproken. "u heeft een rugzak, die mag niet mee naar binnen!"
"maar waarom niet meneer?"
"dat zijn de regels!"
"maar wat is dan de reden?"
"het mag niet! U moet rechtsaf, daar zijn kluisjes, daar moet hij in, anders mag u niet naar binnen!"

wtf!!!!

Ik was flabbergasted, en heb me daardoor ingehouden.... Kids keken verschrikt naar me, "fijn" om mee te maken hoe je zorgzame moeder zo afgeblaft word...

En dan de koffie hoek: 1 dame die de dienbladen aan het poetsen was, 1 dame die rondjes liep met kratjes frisdrank, en 1 meisje, die netjes de koffie maakte, maar het totaal niet af kon. Rij werd langer en langer... Zo slecht georganiseerd.
Geen aanrader....
Bezocht in 2023, met oudere kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
1"Zeer slecht"
Steven | 16 januari 2023
Ze hebben er ook "leuke" dingen voor kinderen. Zo worden ze enthousiast gemaakt om het leger in te gaan en als huurling van de navo in een land waar je niks te zoeken hebt ingezet te worden. Daarna heeft je inmiddels volwassen kind een trauma, lichamelijke verminken of is er gewoonweg niet meer. Op defensie hoef je dan niet te rekenen.

Dus ga vooral lekker naar dat museum als je niks om je kind geeft of hem / haar niet het beste gunt.

Of trap er niet in en wees een goede ouder.

Goed bedoeld advies van een veteraan.
Bezocht in 2022, alleen.
8"Indrukwekkend, zo wel binnen als buiten"
Wieten uit Soest | 8 december 2022
De geschiedenis wordt hier indrukwekkend weergegeven, ook zijn er aparte tentoonstellingen. In de zomer zijn er ook veel buiten activiteiten, voor iedereen jong en oud. Binnen kunnen de kinderen ook interactieve ervaringen opdoen.
Zelf vond ik het restaurant weinig te bieden hebben, ook dat moet voor mij een stukje belevenis hebben..
Als voorbeeld noem ik het restaurant buiten het terrein aan de rand van de voormalige startbaan het Soesterdal, daar beleef je als het ware nog het vliegveld.
Bezocht in 2022, met partner.
10"Prachtig museum, zeer zeker de moeite waard ."
S. De vries uit Lelystad | 9 november 2022
Wat waren wij ( opa, oma en 3 kleinkinderen van 10 en 8 jaar ) verrast toen we het museum in kwamen .... Prachtig, groots, ruim, netjes en veel vriendelijke gastheren / vrouwen. We hebben onze ogen uitgekeken.
Alles kwamen we te weten over onze militaire geschiedenis en het heden . De kinderen konden interactief veel te weten komen , waren heel geïnteresseerd en hebben genoten . Vooral "de klas van 45 maakte " maakte diepe indruk . . 5 volle uren doorgebracht in het museum en voldaan naar huis !
Bezocht in 2022, met jonge kinderen.
3"Valt best tegen als je voor 12u komt"
Cora uit Utrecht | 5 augustus 2021
Een mooi museum, wat erg jammer is is dat het binnenkomen erg rommelig verloopt, en geen 1,5 m kan worden gewaarborgd. Raar dat er aan de bezoekers die een tijdslot nemen tussen 10u en 12u niet worden gewaardeerd, de buitenactiviteiten zijn pas vanaf 12 uur.
Bezocht in 2021, met jonge kinderen.
9"Goed opgezet. Interessant"
Witkamp uit Amersfoort | 18 november 2020
Veel te zien in chronologische volgorde. Goede informatie, verteld door vrijwilligers. Zeker een bezoek waard.
Bezocht in 2019, met partner.
10"Heel boeiend"
M.p. De boer uit Veenendaal | 2 november 2019
Het nmm is een fantastisch leuk en boeiend museum voor jong en oud. Zeer de moeite waard om (meermaals) een bezoek te brengen.
Bezocht in 2019, met partner.
10"Erg leuk, we gaan zeker nog eens terug."
Mariska uit Berkel en rodenrijs | 7 oktober 2019
Vriendelijke mensen die er werken, mooi overzichtelijk terrein, indrukwekkend ook de persoonlijke verhalen van militairen.
Wij hebben een ritje in een minitank gemaakt was erg leuk. In principe stappen alleen de kinderen in de minitank maar mijn man en ik werden overgehaald ook een keer te gaan. Dat hebben we gedaan en ik kan het iedereen aanraden echt super leuk. We hebben een hele leuke dag gehad! En komen zeker nog een keer terug!
Bezocht in 2018, met jonge kinderen.
10"Indrukwekkend!"
Wendy uit Van den hoek | 15 januari 2019
Zeer indrukwekkend gebouw en een hele uitgebreide en bijzondere collectie. Vanaf de Batavieren tot heden een overzicht van de Nederlandse krijgsgeschiedenis. Ook zeer veel leuke activiteiten voor kinderen zoals de mini-tanks en lekker knutselen. Klas van 45 was zeer bijzonder om mee te maken, zowel voor jong als oud.
Bezocht in 2019, met een groep.
8"Interessant"
J.c.v.v. | 23 december 2018
Wat ik zag was de geschiedenis van Nederland vanaf ongeveer de tachtigjarige oorlog tot op heden gezien vanuit militair standpunt. Dat wil globaal zeggen de verdediging met behulp van waterlinies, de gevolgen van de Franse revolutie voor Nederland, Nederlands Indië, de tweede wereldoorlog en het huidige optreden van het leger in onder meer Afghanistan. Je ziet een visie op militair optreden veranderen.
Wat ik ook zag waren de wapens die gebruikt werden van harnassen, zwaarden, alle mogelijke pistolen tot en met helikopters en jachtvliegtuigen.
Tenslotte kreeg ik beeld van de menselijke kant van het oorlogvoeren vroeger en nu.
Dat vind ik genoeg om er nog een keer heen te gaan, want er is heel veel te zien.
Bezocht in 2018, alleen.

Ook interessant

 • Geologisch Museum Hofland
  Museum met fossielen en archeologische vondsten uit het Gooi. .. »
 • DOM under
  Ga op ondergrondse ontdekking in Utrecht .. »
 • Spoorwegmuseum
  Museum vol avontuur rondom de historie van treinen en locomotieven. Zowel voor volwassenen als voor .. »
 • Het Kersenmuseum
  Het eerste Kersenmuseum van Nederland. Kom alles te weten over de kersenteelt. .. »
Uitgelicht