Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kinderdijk

Kinderdijk in Kinderdijk, Zuid-Holland bewaar
Oerhollands en een Werelderfgoed: Kinderdijk!

Kinderdijk bestaat uit negentien molens. Ze symboliseren de manier waarop Nederland met water omgaat. De Alblasserwaard was ooit een ruig en vochtig veengebied, maar is met behulp van de molens ontgonnen. Dit typische cultuurlandschap moet je eens bezocht hebben!

Maak een wandeling door de weiden vol grazend vee en knotwilgen en kom langs de molens en historische boerderijen. In de 2 bezoekmolens leer en zie je alles over de geschiedenis van de molens. Ook is er de mogelijkheid met een rondvaart mee te gaan.

Nieuw in Kinderdijk zijn de drijvende tentoonstelling ‘Alles Heeft een Tijd’ en het Vogeltheater. In beide bezoeklocaties staat de beleving van natuur, water en klimaat centraal.

Drijvende tentoonstelling ‘Alles Heeft een Tijd’
Op het schip de Alles Heeft een Tijd wordt door middel van drie korte films een verhaal vertelt over de Sint-Elisabethvloed, het watersysteem van de Alblasserwaard en de uitdagingen van klimaatverandering voor de toekomst.

Vogeltheater
In het nieuwe Vogeltheater ontdek je het unieke landschap en de bijzondere vogels die hun leefgebied hebben in de boezems, polders en molenerven van Kinderdijk. Achter het grote glas kun je met verrekijkers de meest bijzondere vogels uit de regio spotten.

Voor wie is dit leuk?

  • Leuk met oudere kinderen
  • Leuk met je partner

Openingstijden

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is in februari van 10.30 tot 16.00 uur geopend en in het hoogseizoen (maart t/m oktober) dagelijks van 09.30 tot 17.30 uur.
Rondvaarten met de Hopper zijn er het hele jaar. Rondvaarten met de Cruiser zijn er van 1 april tot eind oktober.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Met een online entreeticket is het vanaf de gekozen aankomsttijd mogelijk om alle bezoeklocaties in te gaan, inclusief de rondvaartboten.

Bezoekersinformatie

Kinderdijk
Nederwaard 1
Kinderdijk
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Meer uittips voor:buiten
 

Beoordelingen van Kinderdijk

2 reviews | Voeg een review toe
Kinderdijk scoort een 8,5 uit 10 op basis van 27 stemmen en 2 reviews.
8"Leuk voor een fietstocht!"
Veronie uit Breezand (nh) | 26 november 2016
Ik was aangenaam verrast over de natuur bij Kinderdijk. Super om met mooi weer aan de waterkant te zitten en naar de kikkers, libelles, en dotterbloemen te kijken bij de molens!
Bezocht in 2016, met partner.
10"Indrukwekkend"
Frank rote uit Benthuizen | 6 oktober 2016
Het betreft een oerhollands uitzicht op een schitterende reeks molens. Bij elk weertype geeft dat een indrukwekkend uitzicht dat de moeite van een bezoek zeer zeker waard is.
Bezocht in 2015, met oudere kinderen.
Uitgelicht