Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Watertoren Axel

Watertoren Axel in Axel, Zeeland
In de toren is een werkend schaalmodel van de werking van de toren. Een gids legde alles uit en vertelde er heel interessant over. Bovendien heeft de toren een tweede leven gekregen met de slinger ..
J. Van arenthals, 2018
1 review | Lees verder
 vindt dit leuk
(29 stemmen)
90%
Stem nu ook
De watertoren in Axel is gebouwd in 1936. Met zijn ruim 60 meter is het een van de hoogste watertorens in Nederland. Er zijn in totaal drie waterreservoirs. Bewonder deze bijzondere toren van binnen en buiten.

De toren is ontworpen door C. van Eck. Naast het bezichtigen van de toren kun je diverse tentoonstellingen bijwonen. Vaak gaan de tentoonstellingen over onderwerpen die met natuurverschijnselen te maken hebben.



Prijzen

Gratis.

Bezoekersinformatie

Watertoren Axel
Kinderdijk 2
4571 SX  Axel
Telefoon: 0115-566745
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Watertoren Axel

1 reviews | Voeg een review toe
Watertoren Axel scoort een 9 uit 10 op basis van 29 stemmen en 1 review.
9"Interessant, verrassend, gratis"
J. Van arenthals uit Utrecht | 30 september 2018
In de toren is een werkend schaalmodel van de werking van de toren. Een gids legde alles uit en vertelde er heel interessant over.
Bovendien heeft de toren een tweede leven gekregen met de slinger van foucault die er hangt. De slinger heeft een mooi vormgegeven koperen bol, de windroos eronder heeft de kleuren van het wapen van axel gekregen.
Ik heb er 20 minuten doorgebracht - en ben niet eens naar boven gegaan voor het uitzicht. Dat kan wel, en dat uitzicht is dus een derde functie van de toren.
Ik vond het een interessant en verrassend bezoek. Wie van torens, art deco, architectuur en/of wetenschap houdt, zit hier goed. En anders is er het uitzicht nog.
Bezocht in 2018, met partner.
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht