Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Museum De Dageraad

Museum De Dageraad in Amsterdam, Noord-Holland bewaar
In Museum De Dageraad ontdek je de architectuur van de Amsterdamse School in Zuid. Museum De Dageraad neemt je mee op een expositie over het beroemde Plan Zuid van Berlage. Bewonder het prachtige Dageraadcomplex en kijk je ogen uit.

Museum De Dageraad laat je kennismaken met de Amsterdamse School, een stroming in de architectuur en kunst tussen 1910 en 1930 in heel Nederland, en Plan Zuid van Berlage. Tijdens het bezoek aan het museum neem je deel aan een rondleiding van drie kwartier rondom het Dageraadcomplex van Piet Kramer en Michel De Klerk. In het museum is een vaste tentoonstelling over Plan Zuid te zien. Er zijn ook wisselende tentoonstellingen, een stijlkamer en je kunt genieten van koffie of thee.

Naast de verschillende architecten en kunstenaars die Plan Zuid in de stijl van de Amsterdamse school een eigen gezicht hebben gegeven is er ook aandacht voor de initiatiefnemers: de coöperatieve en particuliere woningbouwverenigingen.


Bezoekersinformatie

Museum De Dageraad
Burgemeester Tellegenstraat 128
1073 KG  Amsterdam
Telefoon: 020-6868595
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Museum De Dageraad

0 reviews | Voeg een review toe
Museum De Dageraad scoort een 8,8 uit 10 op basis van 26 stemmen.
Uitgelicht