Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Watersnoodmuseum

Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, Zeeland bewaar
In het Watersnoodmuseum krijg je een beeld van wat er gebeurd is op 1 februari 1953. Je krijgt een indruk van de tijden voor en na de overstroming. In het museum kom je achter de feiten van de watersnoodramp in Zeeland. Indrukwekkend voor jong en oud.

Het museum bevindt zich in caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijken. Er zijn verschillende verhalen van overlevenden te lezen. Ook kom je erachter hoe de mensen na 1953 bezig zijn geweest met de wederopbouw.

Voor wie is dit leuk?

  • Leuk met een groep (vrienden)
  • Leuk uitje, ook voor alleen
  • Collectie beeldende kunst

Bezoekersinformatie

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ  Ouwerkerk
Telefoon: 0111-644382
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Watersnoodmuseum

6 reviews | Voeg een review toe
Watersnoodmuseum scoort een 9,2 uit 10 op basis van 26 stemmen en 6 reviews.
9"Indrukwekkend."
Anja | 31 juli 2023
Door de vele regen zijn wij terecht gekomen in het museum. Dachten uurtje te gaan, nou je bleef kijken en luisteren.
Wat mooi opgezet en wat indrukwekkend ben zeker blij dat ik was geweest.

Er is wel een minpuntje, meteen na de kassa is er iets om te luisteren en dit konden wij niet verstaan want bij de entree was veel geluid.
Bezocht in 2023, met partner.
10"Overweldigend: je komt hier niet uitgekeken!"
Miranda uit Rucphen | 27 november 2019
Afgelopen voorjaar hebben we voor het eerst een bezoek aan het watersnoodmuseum gebracht. Daarbij wil ik aantekenen dat wij 'helemaal niet van de musea zijn'. Maar hier gaan we zéker nog een keer terug naartoe. Alles wat je over de watersnoodramp wilt weten, vind je hier. Van televisie- en radio-uitzendingen en voorwerpen uit die tijd tot opnieuw opgebouwde noodwoningen, machines waarmee destijds puin geruimd is en een in elkaar geknutselde radio, waarmee een zendamateur alarm wist te slaan, zodat de rest van Nederland ook wist wat er in zeeland en Noord-Brabant was gebeurd. En dat niet alleen... Er staan kasten met mappen met vrijwel álle krantenartikelen over de ramp, gesorteerd op woonplaats, tv's met interviews van nabestaanden en items voorzien van andere persoonlijke verhalen. Te veel om op te noemen. Erg fijn ook, dat er een horecagelegenheid is, waar je tussendoor even bij kunt praten over alle indrukken die 't museum je biedt, onder het genot van bijv een kop koffie/thee.
Bezocht in 2019, met partner.
10"Overdonderende tragedie"
Morrien uit Zoutelande | 8 november 2019
Zowel voor senioren als voor junioren is dit een informatief museum.
De strijd tijdens de watersnoodramp wordt visueel en tekstueel goed weergegeven. De authentieke voorwerpen maar vooral de verhalen van overlevenden zijn zeer indrukwekkend.
Als je slecht ter been bent is het wel een behoorlijk zwaar parcours.
Bezocht in 2017, met partner.
10"Heel interessant, zeker de moeite waard."
Nel vogel. uit Hardinxveld-giessendam | 2 november 2019
Museum is goed bereikbaar, vriendelijk behulpzaam personeel. Van buiten mooi om te zien hoe het museum is opgezet met caissons.
Bezocht in 2016, met partner.
1 persoon vindt dit nuttig
8"Indrukwekkend beeld van deze afschuwelijke ramp"
Marjo Ligtenberg uit Tilburg | 28 oktober 2016
De ligging en invulling van dit museum geven je een goed beeld van wat er gebeurd is in 1953. De rillingen lopen je soms over de rug. Maar ook is goed te zien uit welke hoeken er aandacht en hulp gekomen is.
Bezocht in 2016, alleen.
9"Erg indrukwekkend"
Jos Schmidt uit Hilversum | 25 oktober 2016
De opzet is mooi gedaan. Herkenbaar als je nog iets van de oorlog hebt meegemaakt. Alle herinneringen komen weer boven. Geeft ook voor de jongere generatie een heel duidelijk beeld van wat er in de oorlog zoal gebeurd is en hoe de mensen zich inzetten om het beste eruit te halen. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Zo iets mag nooit meer gebeuren. Dus het stemt ook tot nadenken hoe we met elkaar omgaan in de wereld. Zeker gaan bezoeken dus.
Bezocht in 2016, met een groep.
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht