Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Muiderslot

Muiderslot in Muiden, Noord-Holland bewaar
Een bezoek aan het Muiderslot, gelegen vlakbij Amsterdam, is leuk en interessant voor jong en oud! Het stoere Muiderslot wordt omringd door water en kasteeltuinen en bestaat al ruim 700 jaar. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland. Het kasteel uit 1285 kent een lange en roerige geschiedenis. Dwaal rond en ontdek hoe vroeger het leven was op een kasteel.

Bewonder naast het kasteel ook de prachtige historische tuinen en vestingwallen. Een gratis audiotour, beschikbaar in 9 talen, vertelt meer over de geschiedenis. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten, evenementen, concerten en theatervoorstellingen voor jong en oud. Kortom, een heerlijk dagje uit voor het hele gezin begint hier!

Voor wie is dit leuk?

  • Leuk met jonge kinderen

Bezoekersinformatie

Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA  Muiden
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Muiderslot

2 reviews | Voeg een review toe
Muiderslot scoort een 9,1 uit 10 op basis van 23 stemmen en 2 reviews.
7"Leuk"
J.v.d. Kist uit Almere | 28 november 2019
We zijn met de kleinkinderen geweest daar was het sint en piet feest.
De acrobaatpieten waren zo leuk en ze mochten het paard van sint aaien.
En dan helemaal naar boven klimmen in het kasteel waar sint zijn slaapkamer was.
Ze konden een pietenmuts maken, een kleurplaat inkleuren en uiteraard de kleurplaat aan sint geven. Cadeautjes door de schoorsteen gooien en sjoelen en buiten reed er ook een treintje.
Ook kon je warme chocolademelk drinken maar dat vond ik erg prijzig zeker als je met 4 personen bent, jammer want de toegang is niet goedkoop. Gelukkig hadden wij een museumjaarkaart maar moesten ook nog 2,50 toegang betalen voor het sint/piet festijn.
Als je dat niet hebt vind ik het toch wel heel prijzig voor twee uurtjes. Gelukkig konden we gratis parkeren al was het dan toch nog wel een stuk lopen.
Bezocht in 2019, met jonge kinderen.
9"Een avontuurlijke duik in de geschiedenis"
Cynthia kiel uit Amsterdam | 16 december 2016
Muiderslot is fantastisch. Binnen zijn er allerlei leuke activiteiten, verkleedkleding voor jong en oud, wetenswaardigheden en buiten worden er roofvogelshows gegeven.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
Uitgelicht