Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Beleefwandeling 'Van State tot Stek'

15 januari 2022 t/m 31 december 2023 | Dekema State | Jelsum (Leeuwarderadeel)
Breng een Ode aan het Landschap rondom Jelsum en Koarnjum met de beleefwandeling Van State tot Stek! Onderweg ontvang je aan de hand van een routekaart met QR-codes informatie over vele cultuurhistorische landschapskenmerken.

De wandeling begint en eindigt bij het entreegebouw van Dekema State in Jelsum. Onder hoge luchten voert de ruim 5 kilometer lange wandeling door uitgestrekte weilanden van het oude kwelder- en terpenlandschap langs Martenastate in Koarnjum. Deze eeuwenoude Friese adellijke buitenplaatsen worden omringd door fraaie parken en tuinen, die in alle seizoenen een bezoek waard zijn. In het vroege voorjaar bloeit hier de bijzondere stinzenflora. Onderweg zie je allerlei sporen van (verdwenen) states, terpen en oude slenken.

Door het scannen van de QR-codes op de routekaart leer je meer over dit bijzondere cultuurhistorische landschap. Achter de codes vind je nog een link met extra informatie welke thuis rustig na te lezen valt om zo na te genieten van de wandeling.

De routekaart met QR-codes is verkrijgbaar bij het entreegebouw van Dekema State. Er is voldoende parkeergelegenheid, voor zowel fietsen als auto's.


Aanvangstijden

15 januari 2022 t/m 31 december 2023: 00:00 uur

De tuin van Dekema State is van dinsdag - vrijdag geopend tussen 9.00u en 17.00 en van zaterdag - maandag tussen 10.30 en 17.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de activiteit zelf.

Prijzen

De routekaart is voor €4,- verkrijgbaar bij het entreegebouw van Dekema State.
 

Bezoekersinformatie

Dekema State
Dekemawei 5
9057 LC Jelsum (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Activiteit | Overig actief

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda