Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Heropening Nijntje museum

Woensdag 21 juni 2023 | nijntje museum | Utrecht
bewaar
Op nijntjes verjaardag, woensdag 21 juni 2023, opent het vernieuwde nijntje museum in Utrecht. Na een grote verbouwing is het museum bijna verdubbeld in oppervlakte en heeft het een nijntje museumcafé, een 360 graden filmbeleving en nieuwe themaruimtes.

Het oorspronkelijke nijntje museum, geopend in 2016, bleek enorm populair en al snel te klein voor de ruim 175.000 bezoekers per jaar. Daarom werd besloten het monumentale pand aan de Agnietenstraat in Utrecht uit te breiden met een moderne uitbouw.

Naast de vernieuwde zalen zijn er twee nieuwe themaruimtes gecreëerd: 'de boerderij' en 'de winkel van betje big'. Voor voorscholen en primair onderwijs zijn hierbij lesprogramma's ontwikkeld. Ook nieuw is de projectieruimte met een filmbeleving in 360 graden, waarin bezoekers op avontuur gaan met boris beer. Daarnaast beschikt het vernieuwde museum over een eigen museumcafé, waar bezoekers geheel in nijntje-stijl kunnen genieten van een hapje en drankje.

Alle peuters en kleuters moeten zich welkom kunnen voelen in het nijntje museum. Het is speciaal voor hen ingericht, dicht bij hun belevingswereld en op hun formaat. Kinderen kunnen er spelenderwijs leren door middel van kunst, taal en beweging. Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een visuele of auditieve beperking. Kinderen die gevoelig zijn voor prikkels kunnen zich even terugtrekken in een van de rustgevende prikkelarme cabines.


Aanvangstijden

Woensdag 21 juni 2023

Dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de activiteit zelf.

Prijzen

Ga naar de website voor actuele ticketinformatie.
 

Bezoekersinformatie

nijntje museum
Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Activiteit | Spel activiteiten

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda