Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Hof van Heden liederen voor tijden van corona

Zondag 4 juli 2021 | Majellakapel | Bussum (Gooise Meren)
Het idee om een voorstelling maken waarin flink wordt gezondigd is ontstaan tijdens de Covid-19 pandemie. Onze verlangens werden ineens keihard geconfronteerd met grenzen, die we gewend waren te overschrijden zonder dat iemand daar aanstoot aan nam. Dat riep veel vragen op. Het christendom kent de Zeven Zonden, maar onze eigen tijd kende ineens tal van nieuwe zonden. Wat moeten we met onze verlangens naar wat niet mag?

In het programma Hof van Heden maken we kennis met een vrouw van nu, die ernaar verlangt om weer schaamteloos te kunnen zondigen. Feesten met champagne en sigaretten, samen chillen en geheime intieme afspraakjes. Die verlangens mag ze nu niet uiten: ze is toch een weldenkend, verantwoordelijk en empathisch persoon? De muziek biedt haar wél die vrijheid. Haar verlangens en zondige gedachten komen tot leven in de vorm twee personages die haar fantasieën verklanken: een zangeres en een violiste.

Hof van Heden is een liedprogramma 'nieuwe stijl', een voorstelling van een uur, met beperkte middelen, passend bij onze leefstijl van nu. U hoort zeven liederen en aria’s waarin zonden de hoofdrol spelen, muzikaal verbonden met nieuwe noten van componiste Anne-Maartje Lemereis. Zo ontstaat een soort muziektheater in het klein, dat ons doet verlangen naar de Bijbelse Hof van Eden, waarin de zonde niet bestond. De regie is in handen van Kenza Koutchoukali. Op het podium ziet en hoort u sopraan Charlotte Houberg, violiste Eva Traa en pianiste Heleen Vegter.


Aanvangstijden

Zondag 4 juli 2021: 14:30 uur

De volgende werken staan op het programma
Strauss - Heimliche Aufforderung
Gounod - Ah, je ris (Opera: Faust)
Poulenc - Hôtel
Brahms - Nachtwandler
Rachmaninoff - Vocalise
Puccini - Quando men vo (Opera: La Boheme)
Bartok - Vioolsonate laatste deel
Schumann - Ich grolle nich.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Standaard - Temperantia - € 20,95
Plus - Caritas - € 28,95
Extra - Fortitudo - € 35,95
Wilt u ons royaal sponsoren? Kies dan voor een bijzondere Deugd. Zo kunnen we een professionele trailer maken om de voorstelling ook in de toekomst te kunnen spelen.
Inclusief boekingskosten.
 

Bezoekersinformatie

Majellakapel
Iepenlaan 26
1406 PW Bussum (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda