Tips

Alcest

Uitagenda > Concertagenda > Friesland
Vrijdag 18 februari 2022 | Neushoorn | Leeuwarden
Alcest werd in 2000 opgericht door songwriter en multi-instrumentalist Neige en werd later vergezeld door drummer Winterhalter in 2009. De band wordt vaak omschreven als de pioniers van het post-metal/shoegaze genre, door de fans ook wel ‘blackgaze’ genoemd. Sinds het begin is het conceptuele project gebaseerd op een persoonlijke spirituele ervaring die Neige vertolkt in de bovenaardse melodieën en teksten van de band.

Met het in 2014 uitgebrachte album ‘Shelter’ nam Alcest afscheid van het typische metalgeluid en verschuift de band steeds meer naar een dreampop achtige sound. Na overmatig toeren voelde Neige zich uitgeput en zag hij de donkere aspecten van zijn persoonlijkheid onder ogen. Terwijl hij vocht om opnieuw contact te maken met zijn spirituele essentie, schreef hij de meest louterende plaat tot nu toe, 'Spiritual Instinct’. Dit album uit 2019 versmelt de zware en lichtere aspecten van de band en klinkt donkerder dan de meeste van zijn voorgangers, terwijl het daarnaast ruimte biedt voor een veelheid aan nieuwe stijlen. Daarmee bewijst Alcest opnieuw pioniers van hun eigen genre te zijn.

Voorprogramma Hangman’s Chair komt eveneens uit Frankrijk. De rock doom band is opgericht in 2005 en bracht sindsdien vijf albums uit. Door de jaren heen hebben ze gewerkt aan hun eigen sound, wat te omschrijven valt als een mix tussen Type O Negative, Life Of Agony en Sisters of Mercy, om er maar een paar te noemen.


Aanvangstijden

Vrijdag 18 februari 2022

DEUR 19:30 - AANVANG 20:45.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

€ 25,-
Voorverkoop
€ 25,-
Avondkassa.
 

Bezoekersinformatie

Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden (Friesland)
Meer informatie »

Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Leeuwarden

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
 
De nieuwe Uitzinnig Top 20 is uit. Staat jouw favoriete attractie er ook bij? »