Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Down South Jazz Band

Zondag 26 juni 2022 | Auberge de Rousch | Heerlen
Met het orkest opgericht door Jan Tom Fernhout in 2016, proberen ze hun repertoire van Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon zo origineel mogelijk te arrangeren voor hun unieke bezetting;

Naast de contrabas en drums bestaat de ritmesectie uit een combinatie van gitaar en banjo, wat dit orkest zijn unieke geluid geeft met veel gitaarsolo-opties in de stijl van de populaire New Orleans-band "Tuba Skinny".

In hun korte bestaan hebben ze talloze succesvolle optredens gehad bij jazzclubs en jazzfestivals in Nederland, Duitsland en België.

De band presenteerde hun eerste Cd op 5 oktober 2019: Down South Jazz speelt Bix, Muggsy & Eddie en verwijst naar de drie jazz-iconen die de band beïnvloeden: Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon.

De band bestaat uit Lou Brouns op trombone, Patrick Heubel op drums (beide oud-leden van de Limburgse band, de Circus Square Jazz Band en actief in verschillende jazzformaties). We hebben Patrick Greven op banjo en zang. Patrick was een van de oprichters van de Deep Creek Jazzuits en zorgde vervolgens persoonlijk voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie en vervolgens de Downtown Jazzgang, waarmee hij 20 jaar in binnen- en buitenland optrad. Hij is de leider van de gerenommeerde Belgische Dixie Kings. Als banjospeler en zanger bij de Down South jazzband weet hij het publiek te inspireren en terug te brengen naar de sfeer van de jaren 1920. Sfeer verzekerd! Ron Willems op de gitaar, die zorgt voor het condon-effect.


Aanvangstijden

Zondag 26 juni 2022: 14.00 uur

Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

ENTREE: Regulier € 15
Begeleiders, tot 22 jaar, gratis
Donateurs € 10.
 

Bezoekersinformatie

Auberge de Rousch
Kloosterkensweg 17
6419 PJ Heerlen (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Jazz

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht