Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Venetiaanse barok

Zondag 26 juni 2022 | Waalse Kerk | Amsterdam
De San Marco in Venetië kent een rijke traditie aan koormuziek, die tot grote bloei komt in de Renaissance en de Barokperiode tussen 1580 en 1690, wanneer de meerkorige werken, en de uitgebreide instrumentale bezettingen de kerkdiensten opluisteren in de magnifieke akoestiek van deze monumentale basiliek.

De bekendste onder de componisten die daar werkzaam waren als zanger, organist of maestro di capella is Claudio Monteverdi, maar ook de mindere goden hebben prachtige werken gecomponeerd die eveneens een podium verdienen.

In dit programma willen wij naast muziek van Monteverdi ook werken ten gehore brengen van Giovanni Croce, Giovanni Gabrieli, Giovanni Rovetta en Francesco Cavalli en het in het bijzonder van Natale Monferrato (1603 – 1685). Zijn Dixit Dominus was nog niet eerder uitgegeven en is voor dit concert zorgvuldig getranscribeerd vanaf de originele druk uit 1671 door twee leden van het Lelikoor.

In samenwerking met Barokensemble ’t Kabinet willen we de pracht en praal van de koormuziek in de San Marco tot leven laten komen.


Aanvangstijden

Zondag 26 juni 2022: 15:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Vanaf 12€ tot 22€.
 

Bezoekersinformatie

Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda