Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Celliste Hesce Mourits speelt in Haarlem

Woensdag 10 augustus 2022 | Lutherse Kerk Haarlem | Haarlem
bewaar
Op woensdag 10 augustus treedt celliste Hesce Mourits op in de Lutherse Kerk in Haarlem (Witte Herenstraat 22). Ze wordt op de piano begeleid door Àlex Ramirez en Ryan Sheng. Het gevarieerde programma dat zij spelen omvat werken van Bohuslav Martinů, Gaspar Cassadó, Joey Roukens, Pēteris Vasks, Sofia Goebaidoelina en Witold Lutosławski
Celliste Hesce Mourits is een aanstormend talent. Ze groeide op in een muzikaal gezin waar de kinderen één jaar een instrument moesten proberen en Hesce werd verliefd op de cello. De vorderingen van haar cellospel waren van dien aard dat ze werd toegelaten op de Sweelinck Academie, een jong talentopleiding aan het conservatorium in Amsterdam voor begaafde instrumentalisten die nog op school zitten. Hesce Mourits richtte zich daar niet alleen op de cellotechniek, maar volgde ook theorielessen bij Martijn Hooning. De compositielessen die ze van hem kreeg waren voor Hesce van onschatbare waarde. In haar examenjaar aan het Stedelijk Gymnasium in Haarlem componeerde ze een Judas Passie voor spreker, vier solisten en strijkorkest op teksten uit Amos Oz’ Judas. Met dit stuk, dat in 2019 is uitgevoerd in de Philharmonie in Haarlem, kreeg de toen 17-jarige Hesce landelijke bekendheid. Hesce ziet het componeren als een activiteit naast het cello spelen. Dat haar ontwikkeling op dat vlak ook niet heeft stilgestaan is te horen tijdens het concert dat ze op 10 augustus geeft in de Lutherse Kerk.


Aanvangstijden

Woensdag 10 augustus 2022: 20:30 uur

Het concert begint om 20.30 uur (zaal open 20.00 uur). Kaarten zijn online verkrijgbaar en op de dag van het concert aan de zaal (uitsluitend pinbetaling).
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Een kaart kost € 19, -. Jongeren tot 30 jaar betalen €9,- en kinderen t/m 12 jaar kunnen het concert gratis bijwonen.
 

Bezoekersinformatie

Lutherse Kerk Haarlem
Witte Herenstraat 22
2011 NV Haarlem (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda