Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Koepelkerkconcert César Franck

Zondag 16 oktober 2022 | Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk | Amsterdam
200 jaar geleden werd César Franck geboren. Organist Rien Donkersloot speelt een hommage aan deze grote orgelcomponist met een programma uitsluitend aan de Franse grootmeester gewijd. Centraal staan de 'Trois Chorals', 'drie koralen'. Deze meesterwerken schreef Franck aan het einde van zijn leven.

Waar een simpele koraalbewerking voor orgel in anderhalve minuut voorbij kan zijn, is het 'koraal' in elk van deze drie werken een bron van inspiratie voor contrasterende ideeën, waarin Franck de gedurende zijn leven ontwikkelde orgelkunst volmaakt uitwerkt. Elk 'koraal' is een veelomvattende compositie van een kwartier en elk koraal heeft een verschillend karakter. Het ene koraal begint met een weergave van het hoofdthema, een ander begint met een virtuoze introductie waaruit onverwacht in de verstilling het kernkoraal geboren wordt.

Van lyrisch, hoopgevend en majestueus tot virtuoos, briljant en meeslepend, beleef zelf waar deze grootheid zijn roem aan heeft te danken op het prachtige Bätz-orgel van de Ronde Lutherse of Koepelkerk, dat wordt bespeeld door de uiterst getalenteerde organist van de Joriskerk in Amersfoort, Rien Donkersloot. Zoals altijd zijn de verrichtingen van de organist in de Koepelkerk beneden op groot scherm te volgen.


Aanvangstijden

Zondag 16 oktober 2022: 16.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 12,50 aan de zaal, € 11,50 in de voorverkoop.
 

Bezoekersinformatie

Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk
Kattengat 2
1012 SZ Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda