Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Elephant

Vrijdag 13 januari 2023 | Neushoorn | Leeuwarden
Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. Met het debuutalbum ‘Big Thing’ op zak geeft de veelbelovende band een intieme show in Neushoorn. Mis het niet, want Elephant is the next big thing. Voor liefhebbers van Big Thief, Wilco en Andy Shauf is dit zeker een must-see.

Voor ieder decennium een band Harrison-adepten, verlegen jongens, lang en ietwat klungelig, die halsstarrig democratisch het ene na het andere onweerstaanbare gitaar melodietje uit de kreukelige band shirt mouwen schudden. In navolging van bands The Feelies, Teenage Fanclub, en Real Estate zou dat voor de jaren twintig zomaar Elephant kunnen zijn.

Elephant wordt opgericht in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stort de band zich op het schrijven van hun liedjes. Ze trekken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de Chinese kool.

De indieband overtuigt met hun eigenzinnige aanpak, sound en songs en wordt getekend op het legendarische platenlabel Excelsior Recordings. Begin 2022 maakt Elephant indruk met hun sessie op Noorderslag en niet veel later verschijnt hun debuutalbum ‘Big Thing’, opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff). Het album wordt unaniem lovend ontvangen: “Een wonderschoon album”, “Spectaculair in zijn eenvoud”, “Een debuutplaat waar alles aan klopt, alle liedjes raak”, “Kalm, warm, hoopvol en gemoedelij.


Aanvangstijden

Vrijdag 13 januari 2023: 20.00 uur

VRIJDAG 13 JANUARI
DEUR 20:00 - AANVANG 20:30.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 13,-
Regulier
€ 9,75
CJP (alleen voor pashouders).
 

Bezoekersinformatie

Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Populair

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda