Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kingfisher Sky plays Kate Bush

Zaterdag 11 maart 2023 | Neushoorn | Leeuwarden
Progressieve rockband Kingfisher Sky heeft haar bewondering voor Kate Bush nooit onder stoelen of banken gestoken. Nadat incidenteel covers van Cloudbusting en Running up that Hill op de setlist belandden, wilden deze Haagse muzikanten heel graag een show in het teken laten staan van deze enigmatische zangeres. Deze tijd is nu aangebroken, Kingfisher Sky brengt een avond vol klassiekers en vergeten pareltjes naar Neushoorn met uiteraard een eigen sausje.

Het is 2001 als drummer Ivar de Graaf een gedurfde zet maakt en Within Temptation verlaat te midden van de internationale doorbraak van de band. Deze gewaagde stap is het startschot voor het ontstaan van Kingfisher Sky. Samen met klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld schrijft hij genre overstijgende composities. Het resultaat is pakkende progmetal die bol staat van de folk invloeden en zelfs een vleugje soul bevat. Sinds het ontstaan van de band vormt het oeuvre van Kate Bush een grote bron van inspiratie. De band speelt deze avond uiteraard klassiekers als Wuthering Heights en Running up that Hill, maar ook andere pareltjes uit Kate Bush haar rijke repertoire blijven niet ongemoeid.

Kate Bush won aan populariteit in de jaren 80 toen haar eerste nummer Wuthering Heights, geschreven op 19-jarige leeftijd, steeg naar de eerste plek op de hitlijsten in Engeland. Met deze prestatie werd ze de eerste vrouwelijke artiest in het Verenigd Koninkrijk die dit bereikte. Sinds kort staat de zangeres weer volledig in de publi.


Aanvangstijden

Zaterdag 11 maart 2023: 20.00 uur

ZATERDAG 11 MAART
DEUR 20:00 - AANVANG 20:45.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 17,50
Regulier
€ 13,15
CJP (alleen voor pashouders).
 

Bezoekersinformatie

Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Populair

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda