Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Haarlem Voices zingt Mis voor Dubbelkoor Martin

Zondag 9 oktober 2022 | Nieuwe Kerk | Haarlem
bewaar
Vijftien jaar na oprichting van het koor Haarlem Voices gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: de uitvoering van de Mis voor Dubbelkoor van Frank Martin. Dit topstuk uit de koormuziek, bijna een eeuw geleden gecomponeerd, is nog altijd zeer aantrekkelijk. Het stuk is tegelijkertijd meditatief en spannend, maakt knap gebruik van verschillende tonaliteiten en weet daardoor telkens weer zowel de uitvoerenden als de luisteraars in vervoering te brengen. Haarlem Voices, normaal gesproken een koor bestaande uit zestien zangers, is voor deze gelegenheid uitgebreid tot negentien zangers.

De dubbelkorige mis van Martin wordt in dit programma voorafgegaan door twee andere twintigste-eeuwse werken: Due Composizioni Corali van Ildebrando Pizzetti en delen uit Huit Chansons van Francis Poulenc. De twee composities van Pizzetti zijn ook vocale toppers. Gedichten van de Griekse dichteres Sappho (vertaald naar het Italiaans) heeft hij op muziek gezet die een en al schoonheid uitstraalt. Hoewel de tekst uit de Griekse oudheid komt, spreekt deze in moderne tijden juist erg aan: rituele gebruiken die het buitenleven en de natuur verheerlijken.

De Huit Chansons van Poulenc zijn geschreven na de Tweede Wereldoorlog en vormen een lichte tegenhanger in het programma. Anders dan de complexe harmonieën die men vaak van Poulenc kent, zijn deze liederen veel eenvoudiger. Poulenc gebruikt zeer oude melodieën en teksten over alledaagse liefdesperikelen om toegankelijke verhaaltjes te creër.


Aanvangstijden

Zondag 9 oktober 2022: 15.30 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

De toegang tot het concert (incl. programmaboekje plus drankje na afloop) bedraagt € 17,50 per persoon. Voor studenten en kinderen van 13 t/m 18 jaar € 12,50 en voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis.
 

Bezoekersinformatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerksplein 36
2011 ZT Haarlem (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda