Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Capella Groningen Canticum Novum

Zaterdag 29 oktober 2022 | Lutherse Kerk | Groningen
Sinds de invoering van de Euro verdween het gezicht van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 - 1621) uit onze dagelijkse leefwereld. Maar de belangstelling voor zijn vocale muziek is de laatste jaren alleen maar gegroeid. Onder normale omstandigheden zou 2021 dan ook vol zijn geweest met concerten ter ere van zijn 400e sterfdag. Maar dat liep anders. Daarom wijdt Capella Groningen een jaar later alsnog een concert aan de absolute grootmeester van de Nederlandse muziekgeschiedenis.

In ons programma worden huidige Sweelinck 'tophits' als de 150e psalm afgewisseld met minder bekende psalmcomposities en enkele van zijn ingenieuze canons. Daarnaast klinken motetten van leerlingen van Sweelinck, waaronder Samuel Scheidt, Paul Siefert en Jacob Praetorius. Hun namen zijn misschien minder bekend dat die van de leermeester, maar hun composities verraden meesterschap en een degelijke opleiding.

Aan het programma zullen organist Jelte Hulzebos en luitist David van Ooijen meewerken.

Met dit feestelijke programma hoopt Capella Groningen een waardig eerbetoon te brengen aan de Orpheus van Amsterdam uit de Gouden Eeuw.


Aanvangstijden

Zaterdag 29 oktober 2022: 20.15 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Toegang: aan de zaal € 17,50 / voorverkoop € 16,00 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5 / jonger dan 12 jaar gratis
Kaartverkoop bij voorkeur op reservering en vooruitbetaling; zie website. Aan de kassa kunt u pinnen of contant betalen.
 

Bezoekersinformatie

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23
9711 KC Groningen (Groningen)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda