Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Photonen zingt Da Pacem

Zaterdag 26 november 2022 | Buiksloterkerk | Amsterdam
Zaterdag 26 november 2022 sluit Photonen Vocaal Ensemble – bekend van de tv-serie KLEM - onder leiding van dirigent Jeroen Spitteler het 25-jarig jubileumjaar af met Da Pacem, een gevarieerd a capella-programma in het teken van vrede. Er klinken werken die de afgelopen decennia een bijzondere betekenis hebben gekregen voor de koorleden, met onder meer muziek van Byrd, Mauersberger, Pärt, Sisask en Sweelinck. Centraal staan Tormis' Curse upon Iron en For Love is Strong van David Lang. Daarnaast een voor het koor nieuw werk: Da Pacem Domine van Arvo Pärt.
Intense koorzang en sjamanistische trommelklanken in Veljo Tormis' Curse upon Iron, gebaseerd op het Finse epos Kalevala, bezweren het kwaad van het ijzer, en als tegenhanger zingt Photonen For Love is Strong van David Lang, waarvan Photonen in 2016 de Nederlandse première bracht, met een hypnotiserende reeks metaforen uit het Hooglied in Langs aan minimal music verwante stijl.
Verder het beeldschone, schrijnende motet Wie liegt die Stadt so wüst van Rudolf Mauersberger, het Kyrie en Agnus Dei uit de Vierstemmige Mis van William Byrd en dezelfde delen uit de Missa Brevis van Ton de Leeuw, die eigentijds, maar soms haast middeleeuws aandoet. Ronduit vrolijk zijn Urmas Sisasks hymne Benedictio en Psalm 33, Resveillez vous chacun fidele van Sweelinck.
Ook zingt het koor enkele Magnificat Antiphonen van Pärt, en het lied Trilo, waarin vissersvrouwen vanaf de kust vol verlangen uitkijken naar hun mannen op zee, in een arrangem.


Aanvangstijden

Zaterdag 26 november 2022: 20:15 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Online voorverkoop € 15,50
Aan de deur € 17,50
Korting (CJP/student/stadspas groene stip): Online voorverkoop € 11,50 / Aan de deur € 13,50
Kind (t/m 12 jaar).
 

Bezoekersinformatie

Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda