Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Koepelkerkconcert Miroir de Peine

Zondag 11 december 2022 | Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk | Amsterdam
bewaar
Op het dieptepunt van de coronalockdowns in 2020 maakten Klaartje van Veldhoven en Matthias Havinga een CD met Nederlandse muziek uit een andere periode van crisis en grote veranderingen: de jaren rond de Tweede Wereldoorlog. De prachtige liederencyclus van Hendrik Andriessen 'Miroir de Peine' en Henk Badings' magische Drie Geestelijke Liederen' vormen de ruggengraat van dit programma, dat vol verhalen zit over wat een crisistijd met de componisten doet.

Een aansluiting met het kerstverhaal is 'Maria, schone vrouwe', een per post vanuit een interneringskamp verstuurd liefdeslied van Hendrik Andriessen aan zijn vrouw. Badings' muziek op tekst van de 17e-eeuwse dichter en mysticus Jan Luyken roept een prachtige voorbije wereld op in een contemplatieve sfeer. Ook het orgel zal voluit klinken met onterecht onbekende Preludes en Fuga's van Henk Badings en de geliefde 'Sonata da Chiesa' van Andriessen.

Zoals altijd zijn de verrichtingen van de organist in de Koepelkerk beneden op groot scherm te volgen. Zangeres Klaartje van Veldhoven zal haar warme, lichte en lyrische stem vanuit de zaal dichtbij het publiek brengen.


Aanvangstijden

Zondag 11 december 2022: 16.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 11,50 voorverkoop
€ 12,50 zaal.
 

Bezoekersinformatie

Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk
Kattengat 2
1012 SZ Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda