Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kerst met mezzo-sopraan Helena van Heel

Dinsdag 13 december 2022 | Buiksloterkerk | Amsterdam
bewaar
Na het succesvolle Openingsconcert ‘Vespucci & Friends’ presenteert het Vespucci Strijkkwartet op 13 december het 2e concert in deze serie.
Deze keer samen met de in Noord woonachtige mezzo-sopraan Helena van Heel. De datum 13 december is voor de uit Zweden afkomstige Helena een betekenisvolle en dierbare dag. In Zweden wordt dan namelijk Sankta Lucia gevierd, het begin van de kerstperiode en de overwinning van het licht op de duisternis. De meisjes dragen in alle vroegte witte jurken en kaarsen op het hoofd en overal wordt het Lucia-lied gezongen.
Op het programma staan liederen rondom kerst en Sankta Lucia. Ook zal het strijkkwartet werken van Corelli, Tsjaikovski & Vasks ten gehore brengen.

Het kwartet bestaat uit topmusici die in de grote orkesten spelen. Zo is 1e violiste Lisanne Soeterbroek 1e concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra en cellist Douw Fonda co-aanvoerder van het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam. Het kwartet is veel te horen op Radio 4 en bracht twee CD’s uit. Helena van Heel is een graag gezien solist bij de grote orkesten en in de Mattheus Passie en wordt geprezen om haar bijzondere vertelkracht.

Laten we op 13 december samen het feest van het licht vieren. Een avond voor jong en oud, vol licht, warmte en prachtige muziek. Natuurlijk is er glühwein, en warme chocolademelk voor de kinderen.


Aanvangstijden

Dinsdag 13 december 2022: 19.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entree
€ 4,00 ( Stadspas groene stip )
€ 7,50 ( tot 16 jaar )
€ 17,50 ( normaal vanaf 16 jaar )

De kerk is open vanaf 18:30

Kaarten zijn te koop online.
 

Bezoekersinformatie

Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda