Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Flamenco met het Matthieu Acosta trio

Zondag 14 mei 2023 | Buiksloterkerk | Amsterdam
Flamenco wordt vaak gezien als een vurige en passievolle muziekvorm, maar kan ook subtiel, zacht en elegant klinken. Virtuoos flamencogitarist Matthieu Acosta verwerkt in zijn composities - binnen de kaders van de flamenco - ook elementen van andere muziekstijlen: klassiek, Braziliaans en Zuid-Amerikaanse volksmuziek. Met Irene Gabarrón op dwarsfluit en Udo Demandt op percussie vormt Matthieu een trio van topmusici, elk met hun eigen herkenbare karakter.

Matthieu Acosta groeide op in een gezin van gitaristen. Op zijn 14de koos hij voor flamenco en studeerde later aan het Rotterdamse Codarts Conservatorium onder begeleiding van grootmeester Paco Peña en speelde bij prominente tv-concerten, bijvoorbeeld bij Vrije Geluiden met Paco Peña.
De in Spanje geboren Irene Gabarrón begon op achtjarige leeftijd met fluitles, studeerde vanaf haar 23ste klassieke fluit en piccolo aan het Codarts Rotterdam. Ze herontdekte haar Spaanse roots, verdiepte zich in flamenco en ontwikkelde een eigen stijl bij concerten in Nederland en Spanje.
Udo Demandt(Siegen, Duitsland) begon op zijn 8ste met drummen, en op zijn 20ste met percussie. In 2000 studeerde hij bij Codarts Rotterdam af op Latin percussie en drums, verdiepte zich in Flamenco en ontdekte vervolgens mediterraanse en orientaalse percussie. Hij is een veelgevraagde percussionist en zangers en geeft sinds 12 jaar les in Flamenco-Cajón en Braziliaanse Drums bij Codarts Rotterdam.


Aanvangstijden

Zondag 14 mei 2023: 15:30 uur

15.30 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entree (inclusief koffie en thee en limonade): € 15,00 (Volwassenen), € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 5.00 (< 18 jaar).
 

Bezoekersinformatie

Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam (Noord-Holland)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Wereldmuziek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Het Concertgebouw
  Een van de belangrijkste podia van Nederland voor symfonische muziek in hartje Amsterdam. .. »
 • Concert Zanger-Pianist Roon Staal te ...
  Sfeervol Concert Zanger-Pianist Roon Staal te Hillegom .. »
  vanaf 25 april
 • The Waterhole
  Live music bar op het Leidseplein in Amsterdam. Met iedere dag live muziek. .. »
Zet alvast in je agenda