Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Flamenco met het Matthieu Acosta trio

Zondag 14 mei 2023 | Buiksloterkerk | Amsterdam
bewaar
Flamenco wordt vaak gezien als een vurige en passievolle muziekvorm, maar kan ook subtiel, zacht en elegant klinken. Virtuoos flamencogitarist Matthieu Acosta is altijd op zoek naar dit veelzijdige karakter. Hij verwerkt in zijn composities - binnen de kaders van de flamenco - ook elementen van andere muziekstijlen, zoals klassiek, Braziliaans en Zuid-Amerikaanse volksmuziek.

Met Irene Gabarrón op dwarsfluit en Ruven Ruppik op percussie vormt Matthieu een trio van topmusici, elk met hun eigen herkenbare karakter. Samen zorgen ze voor een concert vol energie, virtuositeit en prachtige klanken.

Matthieu Acosta groeide op met muziek in een gezin van gitaristen. Op zijn 14de koos hij voor flamenco na de geweldige muziek van Paco de Lucia te hebben ontdekt. Matthieu studeerde later aan het Rotterdamse Codarts Conservatorium onder begeleiding van grootmeester Paco Peña. Hij speelde bij prominente tv-concerten, bijvoorbeeld bij Vrije Geluiden met Paco Peña.

De in Spanje geboren Irene Gabarrón begon op achtjarige leeftijd met fluitles op de dorpsmuziekschool en studeerde vanaf haar 23ste klassieke fluit en piccolo aan het Codarts te Rotterdam. Ze herontdekte haar Spaanse roots, verdiepte zich in flamenco en ontwikkelde een eigen stijl bij concerten in Nederland en Spanje.

Ruven begon zijn muzikale loopbaan in Duitsland op z'n achtste met piano- en drumlessen en deed een studie klassiek slagwerk. Daarnaast verdiepte hij zich in traditionele Balkanmuziek.


Aanvangstijden

Zondag 14 mei 2023: 15.30 uur

15.30 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entree (inclusief koffie en thee en limonade): € 15,00 (Volwassenen), € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 5.00 (< 18 jaar).
 

Bezoekersinformatie

Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Wereldmuziek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda