Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

The Bamboula New Orleans Jazzband

Zondag 26 februari 2023 | Auberge de Rousch | Heerlen
De Bamboula N.O. Jazzband werd opgericht in 2014 en is dus een relatief jonge band.
Maar verwacht geen podium vol jongemannen. De leden van de band, vijf mannen en een vrouw, zijn gelouterde en gelauwerde muzikanten, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in bekende Nederlandse jazzbands. Hun liefde voor de pure New Orleans-jazz bracht hun samen. Met dat “Bamboula” in hun naam willen ze hun verwantschap tonen met de slaven uit New Orleans, die rond 1900 de bamboula (een trommel gemaakt van een rumvat met over de open zijde een huid gespannen) gebruikten als instrument bij het maken van hun muziek, waaronder jazz. Dat speciale geluid laten ze regelmatig in hun muziek doorklinken, maar denk niet dat ze alleen maar muziek uit die tijd op het repertoire hebben staan. Op hun speellijst komt veel (bekend) werk voor uit de veel latere Revival-periode van na de 2e wereldoorlog. De sound van bands als Chris Barber, Papa Bue en Dutch Swing College klinkt in veel nummers door, en zo wordt hun optreden -naast een heerlijke muzikale belevenis- een feest van herkenning. Maar cliché-werk wordt het nooit; daarvoor is de band van leider Frans van Wasbeek te origineel en eigenzinnig.
De Bamboula N.O. Jazzband bestaat uit: Lielian Tan (drums), Eric van Buijsen (contrabas), Hans Martin Schöne (banjo), Bart Brouwer (trombone), Albert Klein Haneveld (klarinet/saxen), Frans van Wasbeek (trompet/cornet/zang).


Aanvangstijden

Zondag 26 februari 2023: 14.00 uur

14.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Reguliere bezoekers € 15
KBO leden € 11,25.
 

Bezoekersinformatie

Auberge de Rousch
Kloosterkensweg 17
6419 PJ Heerlen (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Jazz

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda