Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Bespeling Hemonycarillon door Henk Veldman

Zondag 5 februari 2023 | Hippolytuskerk | Middelstum (Loppersum)
Wintermuziek op het Hemonycarillon(1662) van Middelstum. Henk Veldman heeft een keuze gemaakt waar iedereen van kan genieten, of het nu regent, sneeuwt of misschien wel kan worden geschaatst. Hij speelt van Vivaldi het Winterconcert uit de Vierjaargetijden, vervolgt met een kinderliedje. Verrast de toehoorder dan op vrolijke salonmuziek met onder andere 'Un petit morceau' van Charles Voss, een melodie die doet denken aan de ontluikende bloembollen, maar het kan ook triest weer zijn en ook daar speelt hij passende muziek bij. Voor de wintersport liefhebber is er winterse salonmuziek met de bekende Skaterwalz, speciaal voor het Hemonycarillon bewerkt door Henk Veldman. Dan is het weer tijd om warm te worden met een tango van Astor Piazolla. Als slot speelt de beiaardier een onvervalste ijsbaankraker; 'We gaan weer schaatsen' van Jan en Zwaan, hopelijk moet hij concurreren met de muziek van de ijsbaan.
Het Hemonybeiaard(1662) van Middelstum is uniek; zij is een van 's werelds mooiste en meest gave door Hemony gegoten beiaarden. Nooit herstemd, een zeer gave reeks, aangesloten op een fraai gereconstrueerd Oud-Hollandsklavier middels een eenvoudige maar zeer doeltreffende tractuur (het zogeheten broeksysteem) bediend; eenvoud als kenmerk van het ware. De klank is vanaf 1662 gelijk gebleven.


Aanvangstijden

Zondag 5 februari 2023: 14:00 uur

duur bespeling 1 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Parkeren op Concordiaplein Middelstum gratis.
Luisterplek: Asingapark bij de Hippolytuskerk.
 

Bezoekersinformatie

Hippolytuskerk
Concordiaplein 1
9991 BB Middelstum (Groningen)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Wereldmuziek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda