Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Butter Quartet met Vroege Kwartetten

Zaterdag 18 februari 2023 | Bonifatiuskerk | Oldeberkoop (Ooststellingwerf)
bewaar
Vroege strijkkwartetten door aanstormend Butter Quartet

Op 18 februari 2023 om 20.00 uur treedt in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop het Butter Quartet op met Vroege Strijkkwartetten. Het jonge Butter Quartet bestaat uit: Anna Jane Lester en Chloe Prendergast, viool, Isabel Franenberg, altviool en Evan Buttar, cello. Zij vonden elkaar bij het Haags Conservatorium door een gedeelde liefde voor historische uitvoering van het vroege strijkkwartet en spelen dan ook op historisch originele instrumenten. Elk van deze talentvolle musici speelde en speelt ook in fameuze andere ensemble zoals Holland Baroque en L’ Arpeggiata.
Het aanstormende Butter Quartet won een prijs in 2019 in de York Early Music International Young Artists Competition en is sindsdien veelgevraagd op internationale podia en festivals, waaronder het Festival Oude Muziek in Utrecht en onlangs op het eveneens prestigieuze Festival d’Ambronnay.

In Oldeberkoop worden werken uitgevoerd van vooral Italiaanse componisten, met beroemd werk van Boccherini naast werk van de weinig bekende Maddalena Lombardini Sirmen (1745 - 1818). Deze laatste componist werd in haar tijd een curiosum met haar optreden als vrouwelijk violiste, hetgeen uit toenmalige Londense advertenties kan worden afgeleid. Zij was opgeleid in Mendicanti, een Venetiaans ziekenhuis annex weeshuis. Het was in Venetië destijds gebruikelijk dat deze instituten met concerten door musicerende meisjes geld inzamelden. Maddalena’s ouders waren vermoedelijk ve.


Aanvangstijden

Zaterdag 18 februari 2023: 20:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 20; voor jongeren tot 21 jaar: € 10
voor scholieren zijn enkele gratis toegangskaarten beschikbaar.
 

Bezoekersinformatie

Bonifatiuskerk
Willinge Prinsstraat
Oldeberkoop (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda