Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Jubileumconcert 100-jarige Fanfare Harmonie Sneek

Zaterdag 13 mei 2023 | Theater Sneek | Sneek (Súdwest Fryslân)
bewaar
Fanfareorkest CMV Harmonie Sneek viert zaterdag 13 mei haar 100-jarig bestaan met een concert waaraan zangeres Elske DeWall meewerkt. Kaarten voor het concert kosten 12,50 euro incl. Een pauzedrankje en zijn te bestellen via Theater Sneek.

De muziekvereniging werkt sinds 2021 samen met Excelsior Scharnegoutum. De twee verenigingen vormen een orkest met 50 leden dat onder leiding staat van dirigent Arend Gerds uit Grootegast. Die schreef speciaal ter ere van het jubileum het werk Rewenich. Het is geïnspireerd op het heroïsche leven van de Sneker ridder Rienck Bockema. Rewenich deed mee aan de kruistochten naar Rhodos, Litouwen en Jeruzalem. Hij werd geridderd door Koning Edward van Engeland en kwam na zijn vechtend bestaan tot bezinning. De vrome ridder stichtte rond 1400 in Sneek het klooster Thabor. Rewenich is een prachtige muzikale vertelling terug naar de tijd van primitieve slagvelden, oosterse oorden en godvrezende bezinning. En natuurlijk veel populaire muziek waarbij Elske DeWall zingt. In de pauze en na afloop speelt het eenmansorkest met de dubbele naam Folkert-Hans Tolsma.

.


Aanvangstijden

Zaterdag 13 mei 2023: 20.15 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Kaarten kosten 12,50 euro incl. pauzedrankje.
 

Bezoekersinformatie

Theater Sneek
Westersingel 28
8601 GR Sneek (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda