Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Oratoriumkoor Heiloo - Matthäus Passion

Zaterdag 1 april 2023 | Cultuurkoepel Heiloo | Heiloo
bewaar
Ook dit jaar zullen vele trouwe bezoekers uit de hele regio deze gebeurtenis niet willen missen. Dankzij dirigent Paul Waerts ontwikkelt de uitvoering van de Matthäus-Passion door het Oratoriumkoor Heiloo zich naar een steeds hoger niveau. Daarvoor is de monumentale en sfeervolle Cultuurkoepel van Heiloo ongetwijfeld, zowel visueel als klankmatig, dé ideale omgeving voor uitvoering van dit meesterwerk van Bach. Er wordt gemusiceerd in een authentieke bezetting met barokinstrumenten waardoor de muziek fraai tot uiting komt.
De Matthäus-Passion maakt veel emoties los. Een eeuwenoude tekst maar een onverminderd sterke boodschap waarin naast verraad en dood, de kracht van ‘liefde’ boven alles staat.

Dirigent Paul Waerts over de uitvoering:‘Op het koorgedeelte voor de Absis in de Koepel is het mogelijk om, net zoals destijds in de Thomaskirche te Leipzig, een ruimtelijke opstelling voor de dubbele koorbezetting te maken. Het Oratoriumkoor staat dan a.h.w. Op het hoogkoor en daarbij zal de soprano in ripieno-partij klinken vanaf de zijkant van de kooropstelling’.

De ‘Matthäus-Passion’; hét meesterwerk vol drama, vol menselijke emoties en de manier waarop Johann Sebastian Bach dit in muziek uitdrukt, is een wonder. Het blijft fascineren, elk uitvoering weer en dat is te danken aan Bach’s collega-componist, Felix Mendelssohn Bartholdy, die de immense kracht van het stuk 100 jaar na de première opnieuw aan de wereld liet zien.


Aanvangstijden

Zaterdag 1 april 2023: 19.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 37,50 inclusief tekstboekje
Tot en met 23 jaar € 17,50
Tot 13 jaar € 10,00.
 

Bezoekersinformatie

Cultuurkoepel Heiloo
Kennemerstraatweg 464
1851 NG Heiloo (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda