Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Capella Groningen De zeven zonden

Zondag 18 juni 2023 | Jacobuskerk Zeerijp | Zeerijp (Loppersum)
Capella Groningen kondigt met trots haar zomerconcerten aan met muziek uit middeleeuwen en renaissance, gebaseerd op het thema van de zeven zonden. Dit thema, dat belangrijk was in de middeleeuwse gedachten, komt terug in de beeldende kunst, literatuur en muziek van die tijd. Wij hebben dit onderwerp gekozen om een muzikale brug te slaan naar de belevingswereld van lang geleden.

Ons koor neemt u mee op een reis door vier eeuwen met een selectie van prachtige muziek, waaronder werken van Hildegard von Bingen en de Codex Boranus, Ars nova componisten Vitry, Ockeghem en Machaut, chansons van Hesdin en Compère en motetten van Josquin en Clemens non papa. Vooral de middeleeuwse muziek staat bekend om haar grillige ritmes en samenklanken. In combinatie met de teksten en het thema zal zij zeker tot de verbeelding spreken.

Het concert belooft een vrolijke noot met een duister randje omdat sommige zonden, zoals wellust en gulzigheid, raken aan wereldse geneugten die in middeleeuwen en renaissance onverbloemd werden bezongen. Capella Groningen heeft daardoor een paar pikante liederen op het programma staan!

Het publiek kan zich laven aan eeuwenoude inzichten over goed en kwaad, en herkenning vinden in het algemeen menselijke van de eigen zwakheden. Capella Groningen nodigt u uit om te ontspannen en de muziek te beleven terwijl u wordt meegenomen op een betoverende reis door de geschiedenis.

Wij sluiten het concertseizoen af en luiden de zomer in met ons vermaarde buffet!.


Aanvangstijden

Zondag 18 juni 2023: 15.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Toegang: aan de zaal € 17,00 / bij reservering € 15,00 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00 / jonger dan 12 jaar gratis

Toeslag buffet "Zomer in Zeerijp" € 5,00

Informatie over kaartverkoop en reservering via onze website.
 

Bezoekersinformatie

Jacobuskerk Zeerijp
Borgweg 11
9914 PC Zeerijp (Groningen)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda