Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Klassiek op Zondag met barokensemble La Primavera

Zondag 11 juni 2023 | Grote Kerk | Harlingen
La Primavera is een vermaard renaissance- en barokensemble. Volgende maand treedt het in Harlingen voor u op. Anabela Marcos (sopraan), Regina Albanez (theorbe en barokgitaar) en Maaike Boekholt (viola da gamba) presenteren het programma Primavera Amorosa.

Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: Betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.
In het feestelijke programma Primavera Amorosa wordt u getrakteerd op een reeks muzikale pareltjes uit de Italiaanse en Spaanse late renaissance en barok.
Centraal staat het ingrijpende Stabat Mater van Giovanni Sances. Dit motet voor solostem en continuo verdiept zich in de intense emoties van Maria bij het kruis. Met dit prachtige Pianto della Madonna zijn we beland in het theater van emoties dat in het begin van de zeventiende eeuw, in zowel religieuze als wereldse muziek, waarneembaar was. Daarnaast brengt het ensemble kleine juwelen uit deze periode: zoals Monteverdi’s Scherzi Musicale, Caccini’s al eeuwenlang geliefde Amarilli en Peynandose van Hidalgo.


Aanvangstijden

Zondag 11 juni 2023: 15:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Toegang: €20,- Vrienden €15,- Jongeren tot 18 jaar gratis.
 

Bezoekersinformatie

Grote Kerk
Kerkpad 3
8861 ES Harlingen (Friesland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda