Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

James Oesi op contrabas

Zondag 8 oktober 2023 | Grote Kerk | Harlingen
De contrabassist James Oesi komt dan eindelijk naar Harlingen. Door corona moest een optreden van hem twee keer worden uitgesteld. Op 8 oktober zal hij optreden samen met de gerenommeerde pianiste Andrea Vasi, docente aan het Koninklijk Conservatorium en de TU Delft.
James Oesi is sinds zijn komst in 2009 vanuit Zuid-Afrika naar Nederland al vrij snel een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld geworden. Hij is een graag geziene gast in programma’s als Vrije Geluiden, op NPO Radio 4 en bij Podium Klassiek.
Als een van de weinigen heeft Oesi zich volledig gestort op de contrabas als solo-instrument. Hij is overigens net zo goed thuis in de klassieke als in de moderne muziekwereld.
In de Grote Kerk zal het duo een klassiek programma verzorgen met muziek van Franz Schubert, J.S. Bach, Claude Debussy, Felix Mendelssohn en Vittorio Monti. Zij zullen een bijzonder stuk van Schubert spelen: de sonate voor arpeggione en piano. De arpeggione is in 1824 uitgevonden door J.G. Staufer in Wenen. Het is een gebogen gitaar waarvan de snaren gestreken moesten worden. Eigenlijk gaat het om een kruising tussen een gitaar en een cello. Schubert schreef deze sonate op bestelling voor de gitarist Vincenz Schuster. De arpeggione is als instrument al lang vergeten. Cellisten en altviolisten hebben deze prachtige sonate van Schubert altijd met plezier gespeeld. In Harlingen klinkt het stuk op contrabas!.


Aanvangstijden

Zondag 8 oktober 2023: 15:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€20,- Vrienden €15,- Jongeren tot 27 jaar €10,- Tot 18 jaar gratis.
 

Bezoekersinformatie

Grote Kerk
Kerkpad 3
8861 ES Harlingen (Friesland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda