Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Oude Stijl Jazz met de Down South Jazzband

Zondag 26 november 2023 | Auberge de Rousch | Heerlen
De leden van de Down South Jazzband uit Zuid-Limburg en Limburg in België hebben hun sporen verdiend in "Old Time Jazz" van de "Roaring Twenties". Ze spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland.
Met het orkest opgericht door Jan Tom Fernhout in 2016, proberen ze hun repertoire van Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon zo origineel mogelijk te arrangeren voor hun unieke bezetting;
Naast de contrabas en drums bestaat de ritmesectie uit een combinatie van gitaar en banjo, wat dit orkest zijn unieke geluid geeft met veel gitaarsolo-opties in de stijl van de populaire New Orleans-band "Tuba Skinny".
In hun korte bestaan hebben ze talloze succesvolle optredens gehad bij jazzclubs en jazzfestivals in Nederland, Duitsland en België.
De band presenteerde hun eerste Cd op 5 oktober 2019: Down South Jazz speelt Bix, Muggsy & Eddie en verwijst naar de drie jazz-iconen die de band beïnvloeden: Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon.

De band bestaat uit Lou Brouns op trombone, Peter Goossens op drums We hebben Patrick Greven op banjo en zang. Patrick was een van de oprichters van de Deep Creek Jazzuits en zorgde vervolgens persoonlijk voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie en vervolgens de Downtown Jazzgang, waarmee hij 20 jaar in binnen- en buitenland optrad. Hij is de leider van de gerenommeerde Belgische Dixie Kings. Als banjospeler en zanger bij de Down South jazzband weet hij.


Aanvangstijden

Zondag 26 november 2023: 14:00 uur

14.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

ENTREE: Regulier € 15
Begeleiders, tot 22 jaar, gratis
Donateurs € 10.
 

Bezoekersinformatie

Auberge de Rousch
Kloosterkensweg 17
6419 PJ Heerlen (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Jazz

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda