Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Planet Earth

Dinsdag 16 januari 2024 | Het Concertgebouw | Amsterdam
Dit concert, uitgevoerd door een symfonisch blaasorkest van wereldformaat, brengt een lofzang aan de indrukwekkende schoonheid van de aarde. Met sopraan Channa Malkin, klarinetsolisten Arno Piters en Koen Cuijpers, en vocaal ensemble F:e-m@il.

Met Planet Earth van de beroemde Nederlandse componist Johan de Meij betoont dit concert de magistrale orkestklank en subtiele virtuositeit van de 90 musici van Harmonieorkest St. Cecilia uit het Limburgse Grevenbicht. Onder leiding van Jos Simons behaalde het orkest in 2022 de wereldtitel op het Wereld Muziek Concours. Naast Planet Earth speelt het orkest symfonische transcripties van onder andren Rossini en origineel repertoire voor symfonisch blaasorkest van Mackey en Yagisawa. Ervaar een magisch programma vol schitterende melodieën, heftige intermezzi en een grootse finale waarin alle registers worden opengetrokken.

Het programma wordt aangevuld met vocaal ensemble F:e-m@il onder leiding van Nadia Loenders, én toonaangevende solisten. Channa Malkin, een van de bekendste operazangeressen in Nederland, soleert in aria’s uit onder andere Strauss’ Die Fledermaus en Rossini’s Il barbiere di Siviglia. Arno Piters (klarinettist bij het Concertgebouworkest) speelt samen met klarinetvirtuoos Koen Cuijpers het adembenemende duoconcert van Mendelssohn.


Aanvangstijden

Dinsdag 16 januari 2024: 20.15 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

50 euro per ticket.
 

Bezoekersinformatie

Het Concertgebouw
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda