Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Doris Hochscheid cello en Frans van Ruth piano

Zondag 26 november 2023 | Gemeentehuis Bloemendaal | Overveen (Bloemendaal)
Op zondag 26 november treden celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Ze spelen werken van Bosmans, Chausson, Röntgen, Elgar en Bridge

Voor het concert in Bloemendaal is een programma samengesteld met werken van twee Nederlandse componisten omlijst door werken van een Fransman en twee Engelsen. Voor de pauze speelt het duo ‘Pièce, Op. 39’ van Ernest Chausson, ‘Nuit Calme’ van Henriëtte Bosmans en ‘Sonata No.5 in b, Op.56’ van Julius Röntgen. Na de pauze volgt ‘Sospiri, Op. 70’ van Edward Elgar. Het concert wordt besloten met de magistrale sonate voor cello en piano die Frank Bridge componeerde tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth vormen al jaren een duo dat regelmatig recitals geeft in binnen- en buitenland. Het duo promoot Nederlandse muziek voor cello en piano. Met hun Stichting Cellosonate Nederland zijn Doris en Frans de initiatiefnemers van een volledige online catalogus van de Nederlandse muziek voor cello en piano. Het duo programmeert minstens één Nederlandse compositie per concert. Hun achtdelige cd-serie ‘Dutch Cello Sonatas’ kreeg lovende kritieken en werd meermaals onderscheiden.


Aanvangstijden

Zondag 26 november 2023: 11:00 uur

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). De concert locatie (Gemeentehuis Bloemendaal) ligt op loopafstand van station Overveen. Parkeren is gratis.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling).
 

Bezoekersinformatie

Gemeentehuis Bloemendaal
Bloemendaalseweg 158
2051 GJ Overveen (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda