Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

'Saskia zingt Sonneveld'

Vrijdag 8 maart 2024 | Cultuurpodium Dorpskerk Huizum | Leeuwarden
In Carré werd de 100e geboortedag van Sonneveld herdacht. Bij de Dorpskerk Huizum zijn we er trots op dat diens 50e sterfdag, op vrijdagavond 8 maart 2024, in het oudste monument van Leeuwarden wordt herdacht.
Zangeres Saskia Egtberts uit Amsterdam brengt dan, begeleid door toppianist Bouwe Bruins, een muzikale reis door het leven van Wim Sonneveld, een van de grootste artiesten die Nederland heeft gekend.
Naast overbekende liedjes als ‘Margootje’ en ‘Het Dorp’ komen vele minder bekende liedjes voorbij. Ook maken zij uitstapjes naar liedjes van mensen die in Sonnevelds’ leven van grote betekenis zijn geweest. Denk o.a. Aan Louis Davids, Conny Stuart en Annie M.G. Schmidt.
Saskia Egtberts en Bouwe Bruins ontwikkelden onder regie van Herman van Veen een ook via NPO4 uitgezonden programma over Sonneveld. Ze bouwen dat nu wegens Sonnevelds 50e sterfdag uit tot een eenmalige en avondvullende voorstelling waarbij nostalgiefans royaal aan hun trekken komen. Ook mensen die Sonneveld niet ‘live’ hebben meegemaakt zullen het indrukwekkend vinden. Wij vinden het als cultuurpodium een voorrecht dat Sonnevelds 50e sterfdag op 8 maart juist in Leeuwarden wordt herdacht, en dat met een voorstelling vol prachtige muziek, boeiende teksten, leuke anekdotes en een bevlogen uitvoering.

Rients Gratama’s weduwe Carla van der Heijde verzorgt een intermezzo waarin ze vertelt over de bijzondere rol van Sonneveld bij Gratama’s landelijke doorbraak.


Aanvangstijden

Vrijdag 8 maart 2024: 20.00 uur

Van 20.00 toto 22.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Toegangskaarten à € 9,90 s.v.p. van tevoren digitaal reserveren via het Ticketkantoor; zie hiervoor de Agenda op de landingspagina.
Bezoekers kunnen - op korte loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).
 

Bezoekersinformatie

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda