Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Byzantijns Mannekoor Friesland

Zondag 7 april 2024 | Doarpstsjerke | Surhuisterveen (Achtkarspelen)
Het Byzantijns Mannenkoor Friesland heeft als doelstelling bekendheid te geven aan de Oosters-Orthodoxe kerkmuziek en vertolkt daarnaast volksliederen uit Oost-Europese landen. Op zondag 7 April om 15 uur geeft dit koor onder begeleiding van dirigente Nana Tchikhinashvili in de Doarpstsjerke aan de Gedempte Vaart 8 in Surhuisterveen een concert. Byzantijnse muziek kenmerkt zich door emotie, gebed en diepgang. Deze kerkmuziek gaat meer dan duizend jaar terug. De oorsprong ligt in de Griekse en Bulgaarse zang. In de 19e eeuw wordt de kloof, tussen de oude kerkzang en de meer verwereldlijkte kerkmuziek steeds groter. Men wil weer terug naar de eigen wortels. U kunt deze Byzantijnse zang van dit koor in Surhuisterveen zelf ervaren met de heel eigen klankkleur van heldere tenoren en diepe bassen dat wordt alom geprezen.
Het Byzantijnse Mannenkoor Frieland met ruim 20 leden afkomstig uit de 3 noordelijke provincie en uniek in Friesland. De dirigente Nana Tchikhinashvili is afkomstig uit Georgië. Zij heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht. Voor een deel verklaart dit ook het unieke karakter van het repertoire. Naast dirigente is ze ook professioneel zangeres (mezzosopraan), componiste en docente. Altijd is ze op zoek om de ziel van de muziek bloot te leggen. Dit a capella koor zingt volgens de Byzantijnse traditie dat de menselijke stem in staat is God te loven. Prijs bij aanvang € 15,-.


Aanvangstijden

Zondag 7 april 2024: 15:00 uur

Op zondag 7 April om 15.00 uur geeft het Byzantijns Mannenkoor Friesland onder begeleiding van dirigente Nana Tchikhinashvili een uitvoering tot 17.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Prijs €15,- per persoon.
 

Bezoekersinformatie

Doarpstsjerke
Gedempte Vaart 8
9231 AV Surhuisterveen (Friesland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Wereldmuziek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Neushoorn
  De plek voor popcultuur in het hartje van Leeuwarden. .. »
 • Concert Zanger-Pianist Roon Staal te ...
  Sfeervol Concert Zanger-Pianist Roon Staal te Nuis .. »
  vanaf 1 mei
 • Concert Zanger-Pianist Roon Staal te ...
  Sfeervol Concert Zanger-Pianist Roon Staal te Augustinusga .. »
  vanaf 3 mei
Zet alvast in je agenda