Lezen schilderen schrijven

3 december 2020 t/m 14 maart 2021 | Galerie Trimaker | Kampen
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle tentoonstellingen t/m 2 maart 2021 uitgesteld of geannuleerd. Met uitzondering van online tentoonstellingen. Bekijk de website van de tentoonstelling zelf voor actuele info.
bewaar
‘Lezen, schilderen, schrijven’ is een expositie vol schilderijen waarop lezen en boeken centraal staan. En dat heeft een reden: bij Uitgeverij Van Warven verschijnt Een hemel voor Theo, het eerste boek van kunstschilder Wouter Berns zonder plaatjes. Deze novelle roept eenzelfde sfeer op als zijn schilderijen; het schetst een onvoorstelbare, maar niet onmogelijke wereld.

Boeken vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor Berns. Of het nu om oude verhalen uit Griekse mythologie of bijbel gaat of om hedendaagse literatuur. Prometheus, Jona, Don Quichotte, Gulliver of Mr. Pip, een goede kijker herkent de verhalen in de schilderijen. Boeken spelen ook letterlijk een rol in Berns’ werk, als ruggensteun, onderdak of als fruit aan de bomen. Regelmatig wordt zijn werk gebruikt als illustratie voor boekomslagen.

Ook op zijn eigen vers verschenen schrijfdebuut prijkt een van zijn schilderijen. Dit schilderij, ‘de gedachteloze filosoof’, is uiteraard ook te zien op de expositie.


Aanvangstijden

3 december 2020 t/m 14 maart 2021

De expositie opent in het sinterklaasweekend: donderdag 3 en vrijdag 4 december 16-20 uur, zaterdag 5 en zondag 6 december 13-17 uur. En is te bezichtigen tot en met einde Boekenweek,14 maart 2021 (elk eerste weekend van de maand of op afspraak).

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Gratis.
 

Bezoekersinformatie

Galerie Trimaker
Oudestraat 190
8261 CW Kampen (Overijssel)
Telefoon: 0612928516
Meer informatie

Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Kampen

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
 
Ontvang nu de laatste Uittips uit jouw regio .. »