Tips

Ian Berry Splendid Isolation

Uitagenda > Tentoonstellingsagenda > Zuid-Holland
5 juni t/m 15 augustus 2021 | Museum Rijswijk | Rijswijk
De Britse kunstenaar Ian Berry (Huddersfield, 1984) maakt al ruim 15 jaar virtuoze figuratieve schilderijen en installaties van denim. Hij gebruikt oude en afgedankte spijkerbroeken die hij in stukjes knipt en op kleurschakering sorteert zoals een schilder de opeenvolgende tinten van een kleur verf naast elkaar plaatst. In eerste instantie lijkt het werk tweedimensionaal, maar wanneer je er dicht bij staat, is te zien hoe de verschillende lagen denim op en over elkaar heen zijn geplaatst. Het zijn collages van denim die zo perfect in elkaar zijn gezet dat het bijna niet te onderscheiden is van een realistisch schilderij.

Ian Berry maakt ook driedimensionale installaties van denim zoals het werk Secret Garden (2018) en Newsstand (2017) die al op verschillende continenten bij musea te zien zijn geweest. Het is de eerste solotentoonstelling van de kunstenaar in Nederland.

Ian Berry is een maatschappelijk geëngageerd kunstenaar. Hij speelt met zijn werk in op recente ontwikkelingen in de maatschappij. Zijn werk is niet alleen van denim gemaakt omdat het materiaal hem aan staat, maar ook omdat de textielindustrie een van de meest vervuilende industrieën is. Met zijn werk vraagt hij daar aandacht voor. Ian Berry is in 2019 uitgeroepen uitgeroepen tot een van de 50 meest invloedrijke mensen op het gebied van de denimindustrie. Bij de tentoonstelling is een catalogus uitgegeven door Jap Sam Publishers.


Aanvangstijden

5 juni t/m 15 augustus 2021

Dinsdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Regulier: €10,00; 65+: €7,50; Studenten: €5,00; Groepsticket: €7,50; Jonger dan 18 jaar, Museumkaart, Rembrandtpas, ICOM kaart: gratis.
 

Bezoekersinformatie

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Rijswijk

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
 
De nieuwe Uitzinnig Top 20 is uit. Staat jouw favoriete attractie er ook bij? »