Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Amazone in beeldende kunst van Mathilde Pil

11 juli t/m 5 september 2021 | Atelier Galerie Mathilde Pil | Weert
Als Hollandse is het voor Mathilde Pil een geweldige ervaring om de Indianen van de Amazone te mogen ontmoeten en is de reis over hobbelige wegen en zandpaden, kleine bootjes over de rivier, meer dan de moeite waard.

We varen over een natuurwonder: “Encontra das Àquas” waar de Rio Negro zich mengt met de Solimöes, waar licht en donker water elkaar ontmoet en samengaat.
In houten hutjes slapen met de geluiden van het oerwoud, de roep van de prachtig gekleurde vogels die hun vleugels uitslaan en de krijsende apen die rammelen aan de ramen, brengen mij in een andere wereld vol contrasten. De rust en het lawaai wisselen elkaar af. Soms schijnt de zon, dan klettert de regen zo hard dat je denkt dat het nooit meer ophoudt.

Geen wifi, soms valt de elektriciteit uit, geen verkoeling, geen licht, geen verbinding met de buitenwereld. We zwemmen met dolfijnen, trekken door het bos, gevolgd door energieke apen. Ontdekken heilzame bomen maar ook gevaarlijke bomen met scherpe doornen. Stappen ongemerkt over gevaarlijke slangen.
We bezoeken een Indianenstam die ons met een dans vereert. Samen dansen we op traditionele ritmes. Mijn grootste angst is dat deze samenleving wordt bedreigd door de bosbranden!

Mathilde Pil heeft al deze inspirerende beelden vast gelegd met krijt en verf op papier en doeken om de herinnering vast te houden. Maar alleen deze techniek was niet genoeg. Zij besloot geluid en video toe te voegen. Een Environment is het resultaat!.


Aanvangstijden

11 juli t/m 5 september 2021: 14:00 uur

Let op. zondag 11 juli is de opening om 14.00 uur tot 17.00 uur daar na op afspraak tel op website.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Atelier Galerie Mathilde Pil
Tuurkesweg, 8
6006 SG Weert (Limburg)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda