Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Hans Hoenjet - Gezichten van Valkenburg

bewaar
‘Gezichten van Valkenburg’
Van 5 maart tot en met 22 mei 2022 is in museum Valkenburg de foto-tentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’ te zien. De expositie is gebaseerd op het gelijknamige fotoboek van schrijver-journalist Hans Hoenjet die gedurende enkele jaren in de archieven van het Nederlands Fotomuseum, Spaarnestad en tal van andere fotocollecties dook.

Tijdsbeeld
Thema van boek én tentoonstelling is het massatoerisme en de stille, verborgen kant van Valkenburg tussen 1949 en 1989. Bijna veertig foto’s van bekende Nederlandse fotografen als Cas Oorthuys en Ad Windig, maar ook van Limburgers als Frits Widdershoven en Hans Hoffman, tonen welke onstuimige ontwikkeling het toerisme in Valkenburg heeft doorgemaakt. Deze keer geen gelikte plaatjes van een opgepoetst toeristenstadje, maar een onopgesmukt en caleidoscopisch beeld van een hectisch Valkenburg. Van de gemoedelijke jaren ’50 en de roerige jaren ’60 en ’70 tot de ‘no future’ periode van de jaren ’80. Kortom, een enerverend tijdsbeeld dat bij iedereen herinneringen zal oproepen.

Massatoerisme
Behalve dromerige straattaferelen en heuvellandschappen, zien we ook de relletjes van weleer, de moddergevechten van schaars geklede dames en andere uitwassen van het massatoerisme. Ook beelden van bekende Valkenburgse schrijvers als Jan Hanlo en Irmgard Smits komen in deze tentoonstelling voorbij.


Aanvangstijden

5 maart t/m 22 mei 2022: 13:00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

€ 6,-, kinderen t/m 12 jaar gratis, museumkaart geldig.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grote Straat 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht