Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Prachtig en bedreigd 2 visies op natuur

1 t/m 28 augustus 2022 | Martinikerk Doesburg | Doesburg
Hoe gaat het met onze Nederlandse natuur? Goed of niet goed: het is maar hoe je het bekijkt. Met bewondering, verwondering of met zorg. Twee verschillende invalshoeken zijn te zien op de expositie ‘Prachtig en bedreigd’.

Beeldend kunstenaars Marieke Laverman en Rob Chevallier geven in Doesburg hun eigen kijk op onze mooie én kwetsbare natuur. Laverman biedt een blik op de pracht van onze natuur, op delen daarvan en biedt die aan op een manier die vaak uitnodigt even stil te staan. Het werk van Chevallier is gericht op de kwetsbaarheid van onze natuur en op natuurbehoud.

Vullen deze visies elkaar aan of zijn ze juist tegenstrijdig? Dat mag u als bezoeker bepalen….

Rob Chevallier (Velp) maakt foto-objecten; een combinatie van fotografie en voorwerpen uit kringloopwinkels. Zo ontstaat een verbinding tussen vroeger en nu. Zijn kunstwerken zijn een pleidooi voor hergebruik van materiaal en recycling en bieden tegelijkertijd een kritische blik op de maatschappij. Recent werk bestaat uit grote objecten en installaties. Voorbeelden daarvan zijn 'De stikstofboom', 'Hitte-eilanden' en 'Nederland (bedreigd) waterland’.

Marieke Laverman (Westervoort) vindt haar inspiratie vooral in kleurvlekken. Van de ene vlek groeit vanzelf een andere, en nog een. Misschien dat juist daarom haar onderwerpen dicht bij organische vormen liggen: bloemen, bomen, de natuurlijke omgeving. Een recente serie schilderijen vindt haar oorsprong in macro-opnames van zandkorrels.


Aanvangstijden

1 t/m 28 augustus 2022: 11:00 uur

Dinsdag t/m zaterdag, 11.00 -14.00 uur.
Zondag, 12.30 -14.00 uur.
Tijdens de culturele zondag, iedere eerste zondag van de maand, is de kerk geopend tot 17.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Martinikerk Doesburg
Kerkstraat 4
6981 CM Doesburg (Gelderland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht