Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Sam Druk - De man in de spiegel

10 april t/m 17 juli 2022 | Drents Museum | Assen
bewaar
Het Drents Museum presenteert in de Abdijkerk maar liefst 100 zelfportretten van kunstenaar Sam Drukker. In de overzichtstentoonstelling 'Sam Drukker - De man in de spiegel' zijn schilderijen, tekeningen en litho's van Drukker uit de periode 1980 tot nu te zien.

Sam Drukker (1957) is dit jaar veertig jaar kunstenaar. Hij schildert de mens in al zijn facetten op zijn kenmerkende eigenzinnige manier. Met trefzekere penseelstreken zet Drukker de geportretteerde neer. De innerlijke wereld en onvolmaaktheid staan hierbij centraal.

Naast doek gebruikt hij oude materialen als ondergrond, zoals hout, dekzeil, zonwering en legertenten. Hij heeft inmiddels honderden schilderijen en tekeningen gemaakt, vooral van mensen. En regelmatig is hij zelf het model. Het is voor het eerst dat zijn zelfportretten op deze wijze in de belangstelling staan.

Drukkers zelfportretten worden in de tentoonstelling op een heel bijzondere manier gegroepeerd. Met als hoogtepunt een panoramawand met 25 schilderijen, die samen een vogelvlucht lijken te vormen. De spiegelwand ertegenover maakt het spectaculair. Ook kun je in de Abdijkerk een film over de kunstenaar bekijken.


Aanvangstijden

10 april t/m 17 juli 2022

Ma t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
Vr van 10.00 - 22.00 uur
Het museum is gesloten op Koningsdag, dinsdag 27 april.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Drents Museum
Brink 1
9401 HS Assen (Drenthe)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht