Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

The Derailment of the Usual

20 februari t/m 28 augustus 2022 | Bonnefantenmuseum | Maastricht
bewaar
In het Bonnefanten opent een bijzondere presentatie van de hedendaagse klankkunstpionier Paul Devens (1965, Maastricht). Devens heeft afgelopen decennia geluid als volwaardig medium in de regio en daarbuiten op de kaart gezet.

The Derailment of the Usual maakt je bewust van de manier waarop architectuur, klank en technologie onze beleving en waarneming beïnvloedt, en daarnaast onze samenleving politiek inkleurt. De tentoonstelling daagt ons uit om met een open blik te kijken en te luisteren naar zaken waar we normaal geen acht op slaan.

In de tentoonstelling The Derailment of the Usual treedt Paul Devens op als kunstenaar, curator, docent en performer. Zijn eigen werk is te zien in de lange zijzalen, waaronder een nieuwe productie die hij speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkelde.

Folly / The Derailment of the Usual is een klankinstallatie die misstanden uit het begin van het Maastrichtse industriële tijdperk hoorbaar maakt. De stad Maastricht maakt maar al te graag goede sier met haar keramische erfgoed dat destijds vooruitstrevend was, maar laat daarbij de negatieve kanten buiten beschouwing.

Weinigen weten van de mensonterende omstandigheden waarin de fabrieksmedewerkers en hun gezinnen moesten leven zijn nog weinig onder de aandacht gebracht. Folly / The Derailment of the Usual presenteert een sonische heropvoering van de eerste industriële huurkazerne in Maastricht.


Aanvangstijden

20 februari t/m 28 augustus 2022

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 - 17:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassenen: €15,00
Studenten, CJP: €7,50
Jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart: Gratis.
 

Bezoekersinformatie

Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
6221 KX Maastricht (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht