Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

God op aarde Keizer Domitianus

17 december 2021 t/m 22 mei 2022 | Rijksmuseum van Oudheden | Leiden
bewaar
Met meer dan 275 kunstvoorwerpen uit vele wereldmusea zet het Rijksmuseum van Oudheden de Romeinse keizer Domitianus deze winter in de schijnwerpers. Domitianus regeerde over het Romeinse Rijk van 81 tot 96 na Chr. Die periode wordt vaak gezien als een Gouden Tijd.

Maar toch kent tegenwoordig bijna niemand zijn naam en stond hij in de Oudheid vooral bekend als een tiran en slechte keizer. Zó slecht dat hij uit de geschiedenis moest worden gewist. Bijna 2000 jaar na zijn dood, neemt de tentoonstelling ‘God op aarde’ zijn turbulente levensverhaal onder de loep, vanaf zijn jeugd aan de Granaatappelstraat in Rome, tot de weg naar de top en zijn genadeloze val.

Archeologische topstukken, spectaculaire animaties, films en wandvullende vergezichten over Domitianus’ Rome laten bezoekers kennis maken met deze ‘vergeten keizer’, in een zoektocht naar wie hij werkelijk was als politicus, veldheer, geliefde en zelfverklaarde ‘god op aarde’.

Met zijn vader Vespasianus en broer Titus vormde Domitianus de Flavische dynastie. Kunst en literatuur groeiden en bloeiden in hun tijd. Ook vonden er opmerkelijke historische gebeurtenissen plaats, zoals de uitbarsting van de Vesuvius (79 na Chr.), waarbij Pompeï en Herculaneum verwoest werden en enorme branden in Rome (80 na Chr.), waarop een ware bouwexplosie volgde.


Aanvangstijden

17 december 2021 t/m 22 mei 2022

Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassenen (incl. audiotour): €12,50
Museumkaart: Gratis
5 t/m 17 jaar (incl. audiotour): €4
Tot 5 jaar: Gratis.
 

Bezoekersinformatie

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht