Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expositie Voedselverspilling Transformaties

Overal stijgen de voedselprijzen, maar toch wordt een derde van al het voedsel in de wereld weggegooid. Volgens een schatting van het Voedingscentrum werd in 2019 34.3kl voedsel per persoon weggegooid, 10% van al het gekochte voedsel dat jaar. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer initiatieven en apps om oplossingen te bieden tegen voedselverspilling. De tentoonstelling Voedselverspilling transformaties: infrastructuur van solidariteit in Den Haag & Leiden, die van 7 t/m 15 juni in het Atrium Den Haag is te zien, toont dit soort initiatieven in Leiden en Den Haag.

Organisator de Universiteit Leiden vertelt in deze expositie de verhalen van de infrastructuur die afval transformeert in eetbaar voedsel. Dit is een project van een groep interdisciplinaire onderzoekers en studenten van Universiteit Leiden (LUC & LIAS). Het project is een poging om onderzoek te doen zonder een extractieve benadering. Extractief onderzoek gebruikt vaak levensverhalen van mensen op een manier die hun neerzet als 'de ander' (zoals minderheden, slachtoffers of marginale groepen). In een poging om zo'n aanpak de vermijden focust deze tentoonstelling zich op de rol van infrastructuur in het transformeren van weggegooid eten tot eetbaar voedsel. De verhalen van initiatieven als Conscious Kitchen, Vers & Vrij en Green Kitchen worden verteld door een koelkast, een bakfiets, een koffiestand en een statafel.


Aanvangstijden

7 t/m 15 juni 2022

Maandag:7:00 tot 19:00
Dinsdag:7:00 tot 19:00
Woensdag:7:00 tot 19:00
Donderdag:7:00 tot 21:30
Vrijdag:7:00 tot 19:00
Zaterdag:9:30 tot 17:00
Zondag & Feestdagen: gesloten.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Alle tentoonstellingen in het Atrium Den Haag zijn gratis toegankelijk.
 

Bezoekersinformatie

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht