Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expositie World Press Photo

bewaar
De World Press Photo Foundation presenteert een selectie van verhalen die tussen 2000 en 2021 in de prijzen zijn gevallen. Deze verhalen gaan over de uitdagingen van vrouwen, meisjes en gemeenschappen over de hele wereld. Deze fototentoonstelling Veerkracht – verhalen van vrouwen die inspireren is van 1 t/m 20 juni in het Atrium Den Haag te zien en maakt onderdeel uit van de Hague Justice Week.

Gendergelijkheid en rechtvaardigheid zijn fundamentele mensenrechten. Beiden zijn van groot belang voor samenlevingen over de hele wereld. Toch hebben vrouwen over de hele wereld te maken met diepgewortelde ongelijkheid en blijven ze ondervertegenwoordigd in politieke en economische rollen. Wereldwijd vertegenwoordigden vrouwen in 2021 slechts 26,1% van zo'n 35.500 parlementszetels, slechts 22,6% van de meer dan 3.400 minister functies en 27% van alle leidinggevende functies.

Daarnaast is geweld tegen vrouwen een wereldwijd probleem en is het met hun gezondheid en bescherming vaak slecht gesteld. Naar schatting krijgt één op de drie vrouwen tijdens haar leven te maken met fysiek geweld of seksueel misbruik.

Deze fototentoonstelling benadrukt het belang dat Nederland hecht aan vrouwenrechten, gendergelijkheid en rechtvaardigheid. De foto's, gemaakt door 17 fotografen van 13 verschillende nationaliteiten, vertellen op hun eigen manier over onderwerpen als seksisme, geweld tegen vrouwen, reproductieve rechten en toegang tot gelijke kansen.


Aanvangstijden

1 t/m 20 juni 2022

Maandag:7:00 tot 19:00
Dinsdag:7:00 tot 19:00
Woensdag:7:00 tot 19:00
Donderdag:7:00 tot 21:30
Vrijdag:7:00 tot 19:00
Zaterdag:9:30 tot 17:00
Zondag & Feestdagen: gesloten.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Alle tentoonstellingen in het Atrium Den Haag zijn gratis toegankelijk.
 

Bezoekersinformatie

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht