Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Uit hetzelfde hout

Museum Valkenburg presenteert een overzichtstentoonstelling ‘Uit hetzelfde hout’ naar aanleiding van het 100ste geboortejaar - vorig jaar - van de veelzijdige, Limburgse kunstenaar Gène Eggen. Voor velen is hij primair een beeldhouwer maar hij was op de eerste plaats opgeleid als schilder, graficus en monumentaal vormgever.

Een aantal kinderen van Eggen is eveneens een artistieke weg ingeslagen. Daarmee voegt de familie zich in een groter gezelschap van kunstenaars waarvan de kinderen in de voetsporen van hun ouder(s) traden. Er worden beelden geëxposeerd van Gène en Frans, installaties van Titia, dichtbundels en collages van Anneke en een collectie etnische textiel van Coen Eggen.

Gène Eggen (1921 Ulestraten - 2000 Maastricht) was een veelzijdig kunstenaar die in tal van technieken werkte, waarbij het scheppen de kern van zijn kunstenaarschap vormde. Velen zien hem primair als beeldhouwer, waarbij aangetekend moet worden dat hij daarin autodidact was. Hij was opgeleid als schilder en graficus, met een open oog voor de monumentale kant ervan. Daarnaast paste hij een breed scala aan technieken toe, inclusief glas-in-lood en mozaïek.


Aanvangstijden

10 juli t/m 16 oktober 2022: 15:00 uur

Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 13.00 uur tot 16.30 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassenen €8,-; kinderen tot 12 gratis; Museumkaart geldig.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grote Straat 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht